Een puntje voor Set Up/MVC'64

Set Up/MVC'64-VCE/PSV 1-3. Setstanden: 20-25 20-25 25-16 23-25

Meerlo | In de promotieklasse hielden de volleybalsters van Set Up/MVC'64 een puntje over aan de thuiswedstrijd tegen VCE/PSV: 1-3. In het duel met de nummer twee van de ranglijst ging de strijd in de eerste set lange tijd gelijk op via 6-6 en 14-14. De kampioenskandidaat uit Eindhoven kon pas in de slotfase afstand nemen en via 18-19 de set met vijf punten verschil winnen: 20-25. In de tweede set begon de thuisploeg sterk en nam een 8-5 voorsprong. De lange volleybalsters uit Eindhoven kwamen terug tot 15-15. Set Up/MVC'64 liet zien dat de instelling en vechtlust dik in orde was en bleef vechten voor elk punt. VCE/PSV sloeg opnieuw in de eindfase toe en via 18-21 werd de set opnieuw met 20-25 gepakt. In de derde set ging het combinatieteam voortvarend van start en liep uit naar een 10-6 voorsprong. Set Up/MVC '64 voelde dat er meer in zat en speelde een uitstekende set. De passing en de set ups waren goed verzorgd en op het goede aanvalsspel had VCE/PSV geen antwoord. Zodoende liep Set Up/MVC '64 weg naar een 21-14 voorsprong om uiteindelijk de set dik verdiend met 25-16 te winnen. In een wisselvallige vierde set pakten beide teams een voorsprong en werd de slotfase ingezet met een gelijke 22-22 stand. Set Up/MVC '64 kon zichzelf niet belonen met een tweede wedstrijdpunt, want ook in deze set was de Eindhovense ploeg iets sterker: 23-25. Op zaterdag 30 maart staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Nuvoc 2 op het programma in de strijd tegen degradatie. Het duel in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 19.00 uur.