Afbeelding
Foto:

Hans Gilissen stopt in januari als burgemeester van Venray

Hans Gilissen gaat per 1 januari 2020 stoppen als burgemeester van Venray. Dat heeft hij de Commissaris van de Koning, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie meegedeeld. Hij is dan zestien jaar burgemeester, waarvan precies tien jaar van de gemeente Venray en vindt het een goed moment om ruimte te maken voor een opvolger. Hij kondigt deze stap nu aan om de gemeenteraad de tijd te geven op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester.

"Ik heb het altijd uitstekend naar mijn zin gehad in mijn beroep en zeker ook in Venray. Het is een zeer intensief vak dat permanent een flinke wissel trekt op je persoonlijke leven. Dat is een gegeven dat ik vanzelfsprekend altijd heb geaccepteerd. Maar met het verstrijken der jaren merk ik dat dat zwaarder wordt. Voordat ik daarmee zowel Venray als mezelf mogelijk tekort doe, is het goed om de bakens te verzetten en plaats te maken."

Op zijn toekomst vanaf 2020 wil hij nog niet vooruitlopen. "Een nieuwe werkomgeving kan bijvoorbeeld elders in het openbaar bestuur liggen, in een non-profitinstelling, in een onderzoeksinstituut of in een brancheorganisatie."

De burgemeester heeft aangegeven het voor dit moment bij deze aankondiging te laten. "Er komen tegen het einde van het jaar nog genoeg momenten om bij het vertrek stil te staan. Tot die tijd blijf ik me met enthousiasme en gemotiveerdheid inzetten voor deze prachtige gemeente in deze fascinerende regio."

Zwembad Wanssum blijft komende jaren open

Zwembad De Broekberg in Wanssum blijft de komende jaren nog open. Vrijdag jl. tekenden wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en de stichting De Meulebèèk daartoe een overeenkomst.

Het zwembad wordt sinds enkele jaren in de zomermaanden al geëxploiteerd door een groot aantal vrijwilligers uit Wanssum onder leiding van stichting sportpark De Meulebèèk. Met de bruikleenovereenkomst, is deze constructie tot en met 2026 gegarandeerd. Stichting De Meulebèèk zorgt gedurende die periode voor de exploitatie van De Broekberg.

Veel vrijwilligers

Een bijzondere situatie, bevestigt wethouder Jan Loonen. "De exploitatie van het zwembad staat onder druk. Alleen dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kan De Broekberg in de zomermaanden openblijven." De vrijwilligers verzorgen onder andere het toezicht, de schoonmaak en het technisch onderhoud. Tevens bemannen zij de EHBO-post. "Fijn dat vrijwilligers nu samen met de gemeente deze voorziening in stand kunnen houden. Daardoor kan de jeugd uit Wanssum en omgeving de komende jaren in de zomer in elk geval nog lekker blijven zwemmen."

Watertap Westsingel Venray weer aangesloten

In de week van 1 april kan er weer lekker drinkwater getapt worden bij het watertappunt aan de Westsingel tegenover Zwembad de Sprank. Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van deze WML Watertap. De gemeente Venray wil hiermee een gastvrij gebaar maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid.

Gratis drinkwater

Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam. WML stimuleert het drinken ervan door samen met de gemeente ook onderweg Limburgers en bezoekers van lekker drinkwater te voorzien. Het drinkwater stroomt al via leidingen door heel Limburg en hoeft niet over de halve wereld vervoerd te worden in plastic wegwerpflessen. Limburgs drinkwater: duurzaam, gezond maar vooral lekker!

Informatie over de WML Watertap: www.wml.nl/openbaartappunt