Kampioen verslaat nipt Oranje Wit

Oranje Wit-Stormvogels 14-15 (7-7). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (6x), Maureen Drabbels (4x), Jessica Klaasen, Steffie van Rooij, Anne Weijs en Dionne Drabbels.

Venray | In de hoofdklasse korfbal leden de korfbalsters van Oranje Wit een thuisnederlaag tegen kampioen Stormvogels. In sporthal De Wetteling versloegen de gasten nipt de Leunse ploeg met 14-15. In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen leed Oranje Wit al een nipte nederlaag (16-15) en de Leunse korfbalsters waren dan ook gebrand op een goed resultaat. De gasten openden de score in De Wetteling met twee treffers op rij. Oranje Wist wist daarna snel de stand gelijk te trekken (2-2), waarna beide ploegen vervolgens om en om scoorden. De rust werd dan ook ingegaan met een gelijke stand: 7-7. Na de rust bleven Oranje Wit en Stormvogels beurteling de korf treffen. De ongeslagen kampioen nam met nog tien minuten te spelen een kleine voorsprong van twee treffers. Lange tijd bleef die stand op het scorebord staan. In de slotfase kwam de thuisploeg via een benutte strafworp nog terug tot 14-15, maar de tijd was tekort om op z'n minst een puntje in eigen huis te houden. Op de slotdag van de competitie, zondag 31 maart, gaat Oranje Wit op bezoek bij nummer voorlaatst Altior. Het duel in Heeswijk-Dinther begint om 17.15 uur. Door een gelijkspel van naaste concurrent Heumen is Oranje Wit al wel verzekerd van de tweede plaats in de eindstand en speelt promotie-degradatiewedstrijden tegen de nummer voorlaatst van de topklasse, Prinses Irene, om een plek in de hoogste korfbalklasse. Het eerste duel is op dinsdag 2 april om 20.00 uur in sporthal De Wetteling in Venray.