Peelkorf verliest van nummer laatst

Bladella-De Peelkorf 15-10 (7-5). Doelpunten De Peelkorf: Rachèl van Meijel, Marly van Asten en Lisa Verlijsdonk (allen 2x), Janneke Jenneskens, Tina Janssen, Loes van Dijck en Lynn van der Weerden.

Bladel | In de hoofdklasse korfbal leed De Peelkorf een smadelijke nederlaag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Bladella: 15-10. Na een minuut spelen wisten de gasten de score te openen met een mooi afstandsschot. Het antwoord van Bladella volgde snel door middel van een afstandsschot. Vervolgens scoorden beide teams nog drie keer (4-4), waarna de thuisploeg een gaatje sloeg van drie doelpunten. Net voor rust kon De Peelkorf nog wat terug doen door een omdraaibal en werd de ruststand bepaald op 7-5 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust wist De Peelkorf met twee treffers op rij meteen de stand gelijk te trekken. Tot aan 9-8 was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Ysselsteynse korfbalsters. Bladella besliste daarna het duel door vier keer achter elkaar te scoren en een beslissend gaatje te slaan: 14-8. Via twee afstandsschoten kwam De Peelkorf nog wel dichterbij, maar de punten bleven uiteindelijk in Bladel.

De Ysselsteynse formatie besluit de zaalcompetitie op zondag 31 maart tegen nummer drie Heumen. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 13.00 uur.