Na elf duels weer eens onderuit

Heeswijk-SSS'18 1-0 (0-0). 88' Danny Arts 1-0.

Heeswijk | SSS'18 heeft voor het eerst sinds eind oktober weer eens een nederlaag geleden in de tweede klasse. De ploeg van trainer Ruud Vermeer bleef sindsdien liefst elf duels ongeslagen.

De omstandigheden in Heeswijk waren afgelopen zondag ideaal; voor SSS'18 een ideale gelegenheid om weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Dat leek de afgelopen weken immers bijna een vanzelfsprekendheid te zijn geworden. De ploeg uit Overloon begon prima aan het duel, creƫerde verschillende kansen en al na elf minuten was het raak. Koen Verlinden maakte de 0-1, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt op advies van de grensrechter af te keuren. In de tien minuten daarna kreeg Verlinden nog twee kansen.

Na rust kwam invaller Burak Tastan al vrij snel bijna tot scoren, maar ook die mogelijkheid werd ongedaan gemaakt. SSS bleef de aanvallende ploeg, maar wist ondanks meerdere kansen niet tot scoren te komen. Ook SSS-doelman Thomas Massop moest af en toe handelend optreden, zeker toen hij oog in oog kwam met een Heeswijkse aanvaller.

De wedstrijd leek vervolgens te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar Heeswijk probeerde het nog een keer. Een aanval over rechts werd laag voorgezet. Een Heeswijk-speler stapte over de bal, waardoor Danny Arts in een vrije schietpositie kwam; hij verschalkte iedereen en zijn inzet verdween in de rechterbenedenhoek: 1-0. Daarna werd er niet meer gescoord.

Volharding won van nummer twee Helvoirt, waardoor de nederlaag iets beter te hebben was voor de geel-zwarten. Dit weekend gaat SSS op bezoek bij DAW Schaijk, waarna het uitduel met Sparta'18 op het programma staat. De ploeg uit Overloon staat vier punten voor op naaste belager Helvoirt.