Vijfhonderd unieke namen voor dorpsforum

YSSELSTEYN | Ruim 440 mensen leverden in Ysselsteyn een lijstje in met 1.800 namen van bijna 500 verschillende personen in die voor het plaatselijke dorpsforum in aanmerking komen. De stemming vond vorige week woensdag gelijktijdig plaats tijdens de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen.

Volgens Martijn Arts, voorzitter van het Ysselsteynse dorpsforum, was de opkomst boven verwachting. Het driekoppige presidium van het zittende dorpsforum sprak kiezers, die woensdag hadden vergeten een lijstje met namen voor het forum samen te stellen, aan dat alsnog te doen. Dat bleek te werken, daar veel Ysselsteyners alsnog een (anoniem) lijstje met maximaal vijf namen in de stembus gooiden.
De komende weken gaat de kiescommissie aan de slag om de meest genoemde personen uit te nodigen om lid te worden van het forum dat nu (op papier) uit 44 namen bestaat. Het presidium spreekt de hoop uit dat de mensen die benaderd worden, bereid zijn om drie keer per jaar een avond te besteden aan het dorpsforum. Op 17 juni wordt het nieuwe forum geïnstalleerd.