SV United verslaat Sporting ST

Sporting ST-SV United 1-3 (0-2). 25' Indy Phillips 0-1, 34' Michal Kolodziejski 0-2, 58' Kevin Goldschmidt 1-2, 76' Bram van de Ven 1-3.

Swolgen | SV United heeft zijn favorietenrol op bezoek bij Sporting ST zondagmiddag waargemaakt. Op bezoek bij de nummer voorlaatst in de vijfde klasse won de fusieclub uit Meerlo en Wanssum met 1-3.

In de eerste vijf minuten kregen beide ploegen een kans. Na drie minuten redde United-doelman Bas Rademacher knap toen de spits van Sporting ST alleen op hem af kon. Twee minuten later werd een doelpunt van United-speler Pim Snijders afgekeurd na een overtreding op de doelman van Sporting. Na 25 minuten was het wel raak: een schot van Indy Phillips belandde via via in het doel: 0-1. Die openingstreffer werkte bevrijdend, want niet veel later verdubbelden de gasten de voorsprong. Na een prima aanval gaf Phillips een lange bal op Michal Kolodziejski, die hard binnenschoot: 0-2.

Ruim tien minuten na rust maakte Sporting ST de aansluitingstreffer. Na een overtreding van Kevin Koolhof benutte diens naamgenoot, Kevin Goldschmidt, de toegekende penalty. Rademacher toucheerde de inzet van Goldschmidt nog, maar kon geen redding meer brengen. Een klein kwartier voor tijd maakte Bram van de Ven aan alle onzekerheid een einde en zorgde hij voor de 1-3. Phillips trof even daarvoor nog de paal. Sporting ST was na rust ook nog dicht bij een treffer, maar raakte de lat. In de slotfase kreeg United nog diverse kansen om de voorsprong te vergroten; Van de Ven, Phillips, Kolodziejski en Kevin Koolhof (uit een dribbel waarbij hij zo ongeveer het hele veld overstak) misten echter.

Laatstgenoemde blikt terug op het duel: "Het was eigenlijk van beide kanten een hele slechte wedstrijd. De eerste helft leverden we de ballen bij elkaar in. Wij kregen eigenlijk geen kansen, maar maakten wel twee goals. Zij kregen wel een kans waarbij hun speler een op een ging."

Een fikse tegenvaller voor United was het uitvallen van Snijders, die minimaal zes weken uitgeschakeld is. Snijders verstapte zich en rekte daarbij zijn kniebanden flink op.

De ploeg van trainer Fenne Smits kan desondanks dus wel weer drie punten bijschrijven. "En dat is het belangrijkste", concludeert Koolhof.

Dit weekend gaat nummer twee United op bezoek in Lomm, bij middenmoter RKDSO.