Ysselsteyn pakt belangrijke punten

Helmondia-Ysselsteyn 0-1 (0-0). 85' Paul Jeurissen 0-1.

Helmond | Ysselsteyn is er tegen Helmondia in geslaagd om drie belangrijke punten mee naar huis te nemen. De ploeg van trainer Ruud Jenneskens blijft zo weg van de gevarenzone in de derde klasse C.

Erg veel zegt dat laatste overigens nog niet, want Ysselsteyn heeft slechts drie punten meer dan de rode lantaarndrager Melderslo. Wel heeft de ploeg nog enkele duels tegoed. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waardoor er een spannende wedstrijd ontstond met kansen aan beide zijdes. Voor rust waren de betere kansen voor de thuisploeg, na de theepauze was het andersom. Naarmate het einde van het duel naderde, werd Ysselsteyn steeds dominanter. Vijf minuten voor tijd viel de bevrijdende openingstreffer. Uit een corner van Dennis Teunissen kopte Wout Gommers de bal, die voor de voeten van Paul Jeurissen viel. Jeurissen tikte de bal daarop binnen: 0-1.

Daarop volgden nog enkele spannende minuten, waar voor de supporters van Ysselsteyn geen einde aan leek te komen. Na de zes minuten extra speeltijd volgde vervolgens het eindsignaal en was de overwinning in Helmond een feit. Komende zondag wacht voor Ysselsteyn de uitwedstrijd tegen Blerick.