Afbeelding
Foto:

Cheque kiwanis voor actie KiKa

Venray | Remco Slagter overhandigde onlangs namens Kiwanis Schieëpersland een cheque van 600 euro aan een groep enthousiaste jongens uit de gemeente Venray.

Hiermee ondersteunt Kiwanis Schieëpersland de klim naar de hoge bergtoppen in Zwitserland. De jongeren gaan in juli 2019 bergtoppen beklimmen, met als doel zoveel mogelijk geld te verzamelen voor KiKa. Ook interesse om de jongens te helpen hun financiële doelen te halen? Kijk dan op de website www.ndtvk.nl en doneer. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.


De Locht

Melderslo | In museum De Locht in Melderslo wordt op zondag 31 maart de jaarlijkse Grote Smedendag gehouden. Het binnenterrein staat vol met smidsvuren en aambeelden waarop gewerkt gaat worden. De smidsvuren worden deels aangewakkerd door grote, handbediende blaasbalgen Er wordt een paard beslagen en eerder gemaakt smeedwerk is te bewonderen. Kinderen vanaf twaalf jaar kunnen een junioroorkonde verdienen door bij een van de smeden actief mee te helpen. Tevens mogen ze hun eigen broodje bakken. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur De activiteiten beginnen om 11.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.