HPV haalt oude foto's en docu's op

Venray | De voorjaarsklus die vroeger enkele dagen in beslag nam, gaf een fris en schoon huis. Het was ook de tijd om eens goed op te ruimen.

Op zolder werden kisten en dozen geleegd en veel kwam op de vuilnisbelt terecht. Helaas verdwenen daarbij ook dikwijls albums met ingeplakte familiefoto's en ingelijste familieportretten. Ook oude documenten ontkwamen niet aan de opruimwoede en zo verdween er soms fraai historisch materiaal. Tegenwoordig wordt er vrijwel nooit meer een voorjaarsschoonmaak gehouden, maar opgeruimd wordt er wel. Wanneer de laatste ouder overlijdt, ruimen de kinderen de woning of het appartement uit. En ook dan komt men soms fotoalbums en oude documenten tegen die niemand wil. Weggooien hoeft echter niet meer, want vrijwilligers van het Historisch Platform Venray (HPV) halen graag deze oude albums en documenten bij mensen thuis op.

Want elke oude foto toont een detail uit een soms rijke geschiedenis. Een schoolfoto, een eerste of plechtige communie, een bruiloft, een foto uit het boerenleven, een verenigingsfoto, een sacramentsprocessie, een priesterfeest, te veel om op te noemen. Het kunnen stuk voor stuk waardevolle tijdsbeelden zijn, die het Historisch Platform Venray/RooyNet graag bewaart voor het nageslacht. De foto's liever zelf bewaren? Geen probleem. Het HPV zou ze graag willen scannen, zodat ze ook in een digitaal archief opgeslagen blijven en zeker niet verloren gaan. In alle geval krijgt de inzender een digitale versie van het gescande materiaal. En met toestemming worden ze op RooyNet gepubliceerd. Voor contact e-mail info@rooynet.nl of telefoon (0478)586833.