Eigen BuurtApp wijken Wanssum

WANSSUM | Met behulp van de gemeente Venray wordt in Wanssum aan een Buurt-WhatsApp gewerkt. Het initiatief voor invoering van de moderne vorm van de buurtwacht, bedoeld om de veiligheid in het dorpje vergroten, komt van inwoners van Wanssum. Inwoner Rudi Jeuken gaf tijdens de dorpsraadvergadering van vorige woensdag tekst en uitleg over het preventiesysteem.

Via de speciale app kunnen inwoners elkaar waarschuwen over bijvoorbeeld vreemde figuren die zich in een wijk ophouden. "We denken dat in Wanssum opgedeeld kan worden in vijf wijken met elk een aparte een Buurt-WhatsApp", legde Jeuken uit. "Elke wijk krijgt in dat geval een eigen beheerder die contact met de andere beheerders houden. Het streven is om de wijkgroepen niet te groot te maken."
Jeuken liet tevens weten dat de gemeente Venray haar medewerking al heeft toegezegd. De gemeente stelt onder meer borden en stickers beschikbaar om de wijk en straten te markeren waar het digitale preventiesysteem is ingevoerd.
Wanneer het preventiesysteem wordt ingevoerd, ligt volgens Jeuken aan de animo en of beheerders zich melden. De dorpsraad omarmt het initiatief, evenals wijkagent Frits Meelkop.