Wittenhorst-speler Joep Beurskens snelt Venray-captain Stijn Brinkman voorbij.
Wittenhorst-speler Joep Beurskens snelt Venray-captain Stijn Brinkman voorbij. Foto: Simone Swinkels

Dagje vrij na onvervalste hattrick (video)

Venray | Hij lijkt een voorspellende gave te hebben. Armend Shala maakte vorige week een weddenschap met zijn baas waarin hij zei er drie te gaan maken tegen Wittenhorst. Dat vertelde hij vlak voor het duel ook nog eens aan Jesse Rommen. Op het veld maakte de aanvaller zijn brutale woorden helemaal waar. Dankzij een onvervalste hattrick van de jongeling versloeg eersteklasser Venray rivaal Wittenhorst.

Door Dennis Stiphout

Het voetbaljaar 2019 bracht Armend Shala tot nu toe weinig goeds. De aanvaller leeft voor het maken van doelpunten en juist dat lukte hem dit kalenderjaar nog niet. Daar moest zondag tegen Wittenhorst dan maar eens verandering in komen, zo vond hij. Shala, werkzaam bij Sport2000 in Venray, maakte in aanloop naar het duel een weddenschap met zijn baas Tom Kerstens. Die beloofde hem een vrije dag als zijn werknemer er zondagmiddag drie in zou schieten. Shala ging daar maar wat snel mee akkoord en zal daar achteraf geen spijt van hebben. Hij was zondagmiddag met grote regelmaat een plaag voor de Wittenhorst-defensie en schoot Venray hoogstpersoonlijk naar de drie punten. "Ik was echt gebrand op een goede prestatie in deze wedstrijd", liet Shala na afloop weten. "De laatste weken was ik wat uit vorm. Dan is het fijn dat ik een hattrick kan maken. Velen geloofden me niet, maar ik wist dat het kon. Ik mag nu zelf bepalen wanneer ik vrij pak", lacht de aanvaller. Venray begon beter dan de gasten uit Horst. Na ruim tien minuten stichtte Joy Koenen het eerste gevaar namens de thuisploeg. Vijf minuten later werd Armend Shala diep gestuurd, maar hij kwam niet tot een schot. Venray-doelman Sam Stiphout moest na ruim twintig minuten voor het eerst handelend optreden na een schot van Marco Daniels. Thom Derks had even daarvoor namens de gasten op de lat gekopt. Vlak voor rust kwam Venray dan toch op voorsprong. Na een vlotte combinatie door het midden verschalkte Shala doelman Witt met een lage schuiver: 1-0.

Eerste zege op Wittenhorst sinds mei 2016

Na rust waren de betere kansen voor de thuisploeg. Zo werd er een schot van de lijn gehaald en kopte Shala een bal net naast. De gevaarlijkste kans voor Wittenhorst was pas drie minuten voor tijd te noteren, toen Stiphout zich moest strekken na een laag schot van Derks. Shala had toen al zijn tweede van de middag gemaakt. Tien minuten voor tijd scoorde hij wederom met een laag schot. Vlak voor tijd maakte de spits een doelpunt dat voor hemzelf van meer waarde was dan voor het resultaat van het duel: hij kopte de 3-0 binnen. Het zijn zeker niet de laatste goals die Venray van Shala kan verwachten. De aanvaller legt de lat hoog: "Met de drie van vandaag sta ik op dertien doelpunten. Mijn doel is boven de twintig uit te komen. Ik moet gewoon lekker mijn ding blijven doen." Voor wie dat ook geldt, is doelman Stiphout. Hij stond gistermiddag voor het eerst sinds het vertrek van Frank Decker onder de lat, hield de nul en speelde uitstekend. "Ik vond dat het wel lekker ging, ja. Je begint met een goede redding na 25 minuten, moest op het laatst nog iets doen, maar ben verder niet echt in de problemen geweest. We begonnen heel erg fel, ik denk dat we daardoor ook hebben gewonnen." En zo wist Venray voor het eerst sinds mei 2016 weer eens te winnen van de rivaal uit Horst. Een toeschouwer legde pak 'm beet een kwartier na de wedstrijd op de parkeerplaats aan zijn kameraden uit dat daar naast Shala nog een oorzaak voor was: "Het positiespel, dat was vandaag goed hè."

Venray-Wittenhorst 3-0 (1-0). 45. Armend Shala 1-0, 80. Armend Shala 2-0, 88. Armend Shala 3-0.

Venray: Stiphout; Koenen, Lenders, Van Dijck, Wismans; Egelmeers (55. Pelzer), Kersten (83. Cornelissen), Brinkman; Rommen, Shala (88. Vullings), Kleuskens.