Concert Debussy in Odapark Venray

venray | In het Theehuis van het Odapark in Venray wordt op zondag 31 maart om 15.30 uur het voorlaatste concert gehouden in de serie van zes concerten die de Stichting Theehuisconcerten dit seizoen houdt.

Er komen deze zondag drie gerenommeerde musici naar het Theehuis. Ze spelen muziek van vooral Debussy op bijzondere instrumenten. Gwyneth Wentink is soloharpiste bij de orkesten van Sir John Eliot Gardiner. Ze speelt op een harp die is gebouwd door de firma Erard in Parijs. Sebastien Erard was de uitvinder van de dubbelpedaalharp en het double-échappement. Marten Root is solofluitist bij zowel Sir John Eliot Gardiner als bij de Nederlandse Bachvereniging. Hij bespeelt een Louis Lot, de 19-eeuwse Stradivarius onder de fluitenbouwers. Martina Forni maakt deel uit van het Concertgebouworkest en haar altviool is bespannen met darmsnaren.

Debussy kun je nauwelijks een moderne componist noemen. Hij componeerde zijn muziek ruim 100 jaar geleden. Sindsdien veranderden klankidealen, toonhoogtes, klankkleuren, speelmanieren en muzikale smaak. Het zal spannend zijn om te ervaren hoe deze 3 musici met de muziek van Debussy omgaan. Uitgevoerd wordt onder meer de Sonata pour Flûte Alto et Harp uit 1915 maar ook het waarschijnlijk meest bekende en ook kortste kamermuziekwerk van Debussy, de Syrinx voor fluitsolo. Voorafgaand hieraan komt de Franse Romantiek uitgebreid aan bod via Debussy's tijdgenoot Gabriel Fauré. Verder wordt Raval's Sonatine gespeeld en is er tenslotte een exotische verrassing, een compositie van Inayat Khan, generatiegenoot van Debussy en zoon van de Indiase Sufi Master Hazrat Inayat Khan.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theehuisconcerten.nl en indien nog beschikbaar vanaf een uur vóór het concert in het Theehuis van het Odapark.

Aanvang: 15.30 uur.