Afbeelding
Foto:

Brent en Isis voorleeskampioenen (video)

Venray | Brent Burger van basisschool de Bongerd uit Venray en Isis Vennekens van de Peddepoel uit Wanssum zijn de winnaars van de regionale voorleeswedstrijd.

Donderdag vond in de Schouwburg Venray de regionale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen uit het werkgebied van BiblioNu en Biblioplus namen hieraan deel. De voorlezers werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentator naar voren gehaald en lazen voor uit een door henzelf gekozen boek.

Brent en Isis waren na afloop erg blij dat ze door zijn naar de volgende ronde. "Ik had het niet verwacht", vertelt Isis. "Ik vond iedereen goed die hier was, dus ik had niet verwacht dat ik eerste zou worden." Ook Brent was na afloop in zijn nopjes: "Ik ben vooral heel blij en enthousiast dat het toch gelukt is."

De twee winnaars stromen door naar de provinciale finale in Roermond. De winnaar daarvan wordt gekroond tot Limburgs voorleeskampioen en zal in mei de provincie Limburg vertegenwoordigen in de landelijke finale. Isis weet wel hoe ze zich gaat voorbereiden op de volgende ronde: "Ik ga nog een beetje lezen in de klas en misschien in groep 6 en 7. En ik ga thuis met mijn vader en moeder doornemen wat ik moet zeggen." Ook Brent wil nog meer oefenen voor een echt publiek.

Hettie Janssen, organisator van de voorleeswedstrijd, vond dat het niveau hoog lag: "Eigenlijk zakte mijn spanning pas na de wedstrijd weg. Ik vond het een ontzettend spannende voorleeswedstrijd met heel veel hele goede kandidaten die qua niveau dicht bij elkaar lagen. Het was deze keer echt heel erg spannend. De provinciale ronde is op maandagmiddag 8 april, zij strijden in Roermond tegen andere regionale voorleeskampioenen."

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.