VVD: 'Aldi naar De Brier'

VENRAY | De VVD is er allerminst zeker van dat de nieuwbouw van de Aldi-supermarkt op de locatie van de huidige Dr. Poelsschool moet komen. Bedrijventerrein De Brier vinden de Venrayse democraten een betere optie. Daarbij heeft de VVD meer vragen over het almaar dikker wordende supermarktdossier van de gemeente Venray. Woensdag 27 maart kwamen de vragen aan de orde bij de gemeentelijke commissie Werken en Besturen.

Door Henk Baltussen

VVD-commissielid Wim De Schryver stelde de vragen. Hij wil op de eerste plaats ermee voorkomen dat het college op korte termijn de opdracht tot sloop van de Dr. Poelsschool verstrekt. "Dat besluit is al genomen", zegt De Schryver. "Maar het gebouw is wel aangemerkt als een monument uit de wederopbouwperiode. Sloop je het, dan is het onomkeerbaar. Daarom moet daar nog eens goed naar gekeken worden." De Schryver vindt hierin een medestander. En niet zomaar eentje. Ook coalitiepartij Venray Lokaal (VL) zet vraagtekens bij de sloopplannen van de school. VL zet vraagtekens bij de conclusies van het college, dat uit onderzoek zou blijken dat de Dr. Poelsschool te weinig kwaliteit heeft om de status beschermd monument te verkrijgen. (Elders in deze krant meer hierover.)
De Schryver laat in de vragen doorschemeren dat niet alleen de Dr. Poelsschool voor sloop moet worden behoed, ook is het logischer dat Aldi op bedrijventerrein De Brier gaat bouwen. De Brier is een zieltogende locatie die dringend vers bloed nodig heeft. Ook het college is daarvan overtuigd. Maar een supermarkt daar past niet in de B en W-visie.
Maar de VVD is niet te spreken over die visie die De Schryver als 'niet transparant', omschrijft. "Het college speelt monopoly met de supermarkten in Venray. Er worden verschillende locaties genoemd en dat is niet goed voor ontwikkelaars die de betreffende locaties in bezit hebben. Daarbij lijkt Guido van Dijck (eigenaar van supermarkt PLUS Venray aan de Kruidenlaan, red.) als verliezer uit de strijd te komen." De Schryver vindt het hoog tijd dat wethouder Jan Loonen eindelijk een klare taal spreekt. "Omwonenden van mogelijke super-locaties maken zich zorgen en Van Dijck doet dat. En hoe zit het nu met de tijdelijke huisvesting van de Aldi bij school De Hommel? Aldi zit daar in afwachting van nieuwbouw in Brukske. Nu dat niet doorgaat en de Lidl daar gaat bouwen, waarom zit de Aldi daar dan nog?"
Antwoorden op deze vragen in de volgende editie van Peel en Maas.