Dorpshuis werkt
samen met United

VERVOLG PAGINA 3 | "Enkele jaren geleden was de locatie bij de kantine van SV United ook al in beeld", zegt Lensen. "Toen werd van die locatie nog afgezien."

Het schetsontwerp van het nieuwbouwplan is klaar en ligt binnen enkele weken bij de gemeente Venray op tafel. Zes tot acht weken later hoopt Lensen met zijn werkgroepleden het groene licht van het college te krijgen. "Dan kunnen we aan de slag met de begroting en de exploitatie.", zegt Lensen
Wat de kosten van het nieuwe dorpshuis en gymzaal worden, is nog niet bekend. Of het nieuwbouwproject binnen het gemeentelijke traject Schoon door de Poort valt, is nog onduidelijk.
Schoon door de Poort geeft besturen van dorpshuizen de mogelijkheid hun accommodatie te verzelfstandigen en er een toekomstbestendige exploitatie van te maken.

Nu maken ongeveer negentien clubs en instanties uit Wanssum gebruik van De Zandhoek. Op de nieuwe locatie komt een gymzaal die anderhalve keer zo groot wordt als de huidige. Om de kleedruimten aan te laten sluiten op de kleedlokalen van SV United, komt de gymzaal enkele meters ondergronds te liggen. Sportcomplex De Meulebèèk is de thuishaven voor voetbal- en korfbalclub SV United, motorclub MAC Wanssum en postduivenvereniging De Maasvogels. Het park wordt in de zomer ook gebruikt voor jeugdkampen en kindervakantiewerk. In het nieuwe dorpshuis komen ook ruimten voor de jeugd en een (biljart)zaal.
Lensen heeft goede hoop dat de gemeente akkoord gaat met de plannen. "Ik schat de kans op 98 procent." De opening van het nieuwe dorpshuis in 2022 kan samenvallen met de afsluiting van het gigaproject Ooijen-Wanssum.