Het team van Secutor Security is genomineerd voor de titel beste beveiligingsbedrijf.
Het team van Secutor Security is genomineerd voor de titel beste beveiligingsbedrijf. Foto: eigen foto

'We zijn enorm trots'

Venray | Een spannende dag voor de medewerkers van beveiligingsbedrijf Secutor Security uit Venray. In het Van der Valk Hotel in Houten maakt belangenorganisatie VEB vanavond (donderdag 28 maart) tijdens de algemene ledenvergadering bekend welke ondernemingen zich het beste beveiligingsbedrijf 2019 mogen noemen. Secutor Security uit Venray is een van de drie genomineerden in de categorie particuliere beveiligingsbedrijven (PBO). "En daar zijn we als Venrays bedrijf enorm trots op", glundert algemeen directeur Yahya Hlimi.

Door Henk Lammen

Met ruim 600 aangesloten beveiligingsbedrijven is de VEB gegroeid tot een belangrijke organisatie binnen de beveiligingssector. De organisatie behartigt de belangen van de leden in de breedste zin van het woord. Alle genomineerden die vanavond op het podium staan zijn uitstekend naar voren gekomen tijdens de jaarlijkse, onafhankelijke kwaliteitscontrole. Die controle is één van de voorwaarden om lid te mogen blijven van de VEB. Naast Secutor Security zijn LSH Security in Zaltbommel en JMB Groep in Almere genomineerd voor de prestigieuze prijs. Dat Securitor Security een van de drie genomineerden is, bevestigt dat het bedrijf zijn zaakjes goed op orde heeft. "Via audits worden alle aangesloten bedrijven door VEB beoordeeld op kwaliteit. Op het gebied van arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers, de kwaliteit en de personele inzet van de mensen, de planning en de kwaliteitsstandaard naar klanten toe. We zijn trots en verheugd met de nominatie, vooral omdat het gaat om een onafhankelijke toetsing volgens het keurmerk en de kwaliteitsstandaard van VEB. Tot de aangesloten leden behoren alle grote jongens van Nederland. Dan is de nominatie een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn", zegt Hlimi.

Particuliere beveiliging wordt in Nederland steeds belangrijker. Ons land telt inmiddels meer dan 3350 beveiligingsbedrijven. Met meer dan 600 leden is VEB als belangenbehartiger een grote speler op de markt. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor professionele particuliere beveiliging. Daarnaast groeit de behoefte aan particuliere alarmopvolging. Een PBO verricht een breed dienstenscala binnen de particuliere beveiliging, waaronder alarmopvolging, mobiele surveillance, objectbeveiliging, persoonsbeveiliging, beveiliging van festivals en evenementen en receptie- en portiersdiensten. Securitor Security verhuisde eind januari van dit jaar van De Voorde naar de Plataanstraat in Venray, het voormalige pand van Wonen Limburg. Bij het Venrayse beveiligingsbedrijf staan 223 medewerkers (vast en flexibel) onder contract. "We opereren inmiddels landelijk met klanten in het hele land", aldus commercieel manager Timo Bosch. "We werken keihard aan een verdere professionalisering van het bedrijf. Het streven is om de kwaliteit van onze dienstverlening te blijven verbeteren. Dat heeft uiteindelijk ook geleid tot deze nominatie. Zonder andere tekort te willen doen, zijn hierin twee medewerkers enorm belangrijk. Sheila Derks en Carien Heesbeen verdienen een enorm compliment. Hun inzet en kennis hebben in grote mate bijgedragen aan de nominatie." De uitsmijter is voor Hlimi: "We zitten nu bij de beste drie. Dan willen we winnen ook." Vanavond krijgen ze antwoord.....