Marc van Rens (uiterst rechts) scoort één van zijn twee treffers in het duel met Helvoirt. Foto: Toon Gerrits

Volharding blijft winnen

Volharding-Helvoirt 3-2 (1-1). 37' Marc van Rens 1-0, 45' Tim Verhoeven 1-1, 51' Marc van Rens 2-1, 77' Tom Kessels 3-1, 94' Menno van Hattum 3-2.

Vierlingsbeek | Er staat momenteel geen maat op Volharding. De ploeg van trainer Johan Vullings won afgelopen zondag alweer voor de vierde keer op rij. Ditmaal werd Helvoirt in Vierlingsbeek verslagen. Marc van Rens had met twee doelpunten een aanzienlijk aandeel in de overwinning.

Matig begin, goed herstel

Niet alleen Vierlingsbeek kon juichen na de overwinning, maar ook in Overloon werd er vreugdevol gekeken naar de einduitslag. Helvoirt staat namelijk tweede in de tweede klasse H en is de naaste belager van koploper SSS'18.

De gasten hadden in de eerste twintig minuten de overhand, maar werden slechts eenmaal gevaarlijk. Na zeven minuten stond linkerspits Rico de Laat helemaal vrij bij de tweede paal, maar tot opluchting van Volharding volleerde hij de bal rakelings naast. Nadien nam Volharding het heft steviger in handen. Zo schoot Kas van den Bosch voorlangs en zag Tim Brouwer zijn inzet van de lijn worden gehaald. De Helvoirt-defensie oogde kwetsbaar en Marc van Rens profiteerde daar het eerste van. Hij schoot de bal met zijn mindere linkerbeen naast doelman Remco Kivit: 1-0. Van den Bosch had de 2-0 op zijn schoen, maar tikte uit een mooie aanval net naast. In de directe tegenaanval maakte Helvoirt tegen de verhouding in de 1-1.

Thuisploeg creëert veel kansen

Volharding was niet onder de indruk van die tegentreffer en toonde na de rust veerkracht. In de 51ste minuut was het wederom Van Rens die scoorde. Tom Kessels stuurde hem diep en de aanvaller frommelde de bal langs Kivit: 2-1. Volharding liet het vervolgens na om het duel snel op slot te gooien. Nino Janssen kopte eerst voor open goal over en Van Rens had zijn hattrick even later kunnen voltooien, maar hij nam de bal in kansrijke positie niet goed aan. Defensief stond Volharding prima. Pas na ruim een uur slaagden de gasten er weer in om gevaarlijk te worden. Volharding-keeper Job Vullings redde prima op een inzet van Rico de Laat. Van Rens kon even later alleen op Kievit af, maar de Helvoirtse doelman redde bekwaam. Van den Bosch schoot voorlangs. Een klein kwartier voor tijd konden de toeschouwers uit Vierlingsbeek toch juichen. Een afgemeten vrije trap van captain Mark Blenckers werd bij de tweede paal met de binnenkant van de voet prachtig in het dak van het doel geschoten door Tom Kessels: 3-1. Even later was Van Rens wederom dicht bij zijn derde treffer. Hij lobte de bal over het Helvoirt-doel. In de slotfase liep Volharding iets te veel achteruit, waardoor de bezoekers nog tweemaal gevaarlijk konden worden. Eén keer daarvan deed het dat doeltreffend: de 3-2 werd achter Vullings gekopt. Die treffer kwam te laat voor een resultaat. Van Rens: "Het was, door blessures aan mijn hamstring, lang geleden dat ik negentig minuten had gemaakt. Mijn laatste goal was alweer voor de winterstop. Ik vond dat zij goed voetbalden, ze wilden echt het spel maken. In het begin hadden wij het daar moeilijk mee." Over de vierde overwinning op rij: "Je merkt dat we nu de overwinning wel over de streep trekken. Dat lukte voor de winter niet of nauwelijks. Dat zit nu wel goed. De sfeer is ook prima in de groep."