Expositiewedstrijd InBeeld Venray. Foto: VM
Expositiewedstrijd InBeeld Venray. Foto: VM

Vrijdag
22 maart

14:00Expositie Jan Maessen - Vanaf woensdag 20 maart opent de expositie van Jan Maessen, voormalig Amba eigenaar, in de Schoolstraat. De expositie is iedere dag (behalve zondag en maandag) tot zaterdag 13 april geopend tussen 14.00 en 17.00 uur waarbij veel werk uit zijn oude lijstenmakerij en kunsthandel tentoongesteld zal worden. Benieuwd? Loop eens binnen! Waar? Schoolstraat 26 in Venray.

20:15Veldhuis & Kemper Venray - Op dreef met de twee uptempo cabaretiers Veldhuis & Kemper. Het duo schuimde de afgelopen jaren de Nederlandse theaters af met acht voorstellingen. Logisch dus dat ze het na 15 jaar tijd vonden voor een verfrissende pauze. Even los van elkaar. Nou ja even, pas een dik jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar voor een nieuw programma. Onderwerpen genoeg zou je zeggen want de wereld staat in brand. Het duo staat op vrijdag 22 maart in Schouwburg Venray om 20.15 uur. Kaarten via schouwburgvenray.nl.

20:30Huiskamerconcert Brian Chartrand Trio - Vrijdag 22 maart speelt het Amerikaanse Brian Chartrand Trio om 20.30 uur in de huiskamer van Wim Baltussen in Castenray. Dit is americana op zijn best.

Zaterdag
23 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

10:00Lammetjesdagen Peeldrift - Peelkudde Schaapsdrift houdt in het weekeinde van zaterdag 23 en zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur Lammetjesdagen voor jong en oud op de boerderij aan de Deurneseweg 168 in Ysselsteyn. De eerste editie van de Lammetjesdag was een groot succes. Goede reden voor een tweede editie. Kinderen en volwassenen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken. Knuffelen met de lammetjes en hun moeders. Misschien zelfs wel een flesje geven voor de moederloze lammetjes. Ook zijn er demo's schapen drijven met bordercollies. Maar behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij, zoals een springkussen, knutselen, schminken. Er is een goochelaar en ook de uilenwerkgroep en IVN zijn aanwezig. Foto: Monique Hefti-Sutman

10:00'Persoonlijk afscheid' door Ron Bosmans Heide - In de uitvaartwereld zijn de afgelopen jaren verschillende nieuwe ontwikkelingen te zien. Een daarvan heeft betrekking op het feit dat steeds meer mensen het afscheid van een dierbare zo persoonlijk mogelijk willen vormgeven. Tijdens zijn presentatie vertelt Ron u over de manier waarop hij zijn werk benadert en over de vele mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen en te beantwoorden.

12:00Pop Up Galerie - Vanaf vrijdag 8 februari tot en met zondag 31 maart 2019 exposeert een kunstenaarsechtpaar in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad 38. Safia Boulghalgh en Frank Schijven laten hun werken aan het publiek zien. De expositie aan de Kapelaanstraat 38 in Venray is gratis te bezoeken. Toegankelijk van 12.00 tot 16.00 uur.

13:30Molenbezichtiging Nooit Gedacht Merselo - Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand kun je Molen Nooitgedacht in Merselo bezoeken. Ben je benieuwd hoe het er aan toegaat in de molen? De gidsen vertellen je er graag over. Van 13.30 tot 16.30 uur is de molen te bezoeken.

20:15Guido's Orchestra Venray - Maestro Guido Dieteren & zijn poporkest brengen hun stijlvolle show Maestro Moments. Dit Europese showorkest is onder meer bekend van Symphonica in Rosso en is populair tot ver over onze landgrenzen. Maestro Guido neemt je mee op een betoverende reis door vele muzikale stijlen, waarbij hij de verbinding tussen pop, klassiek en humor prachtig vertaalt in een dynamische show met spetterende orkest soli en humorvolle acts. Veel nieuwe nummers worden deze avond gepresenteerd, maar ook de herkenbare klassiekers zullen niet ontbreken.
Het optreden is in de Schouwburg Venray en kaartjes zijn te bestellen via schouwburgvenray.nl.

Zondag
24 maart

15:0060's & 70's party met PREDILECTION Venray - Op zondagmiddag 24 maart aanstaande herleven de sixties en seventies bij 't Schöpke in Venray. Nostalgische klanken zullen dan vol enthousiasme geproduceerd worden door de qua leeftijd oudste, nog actieve beatcoverband van Limburg: PREDILECTION. Covers van liedjes uit de sixties zorgen ervoor dat de bezoekers even weer terug zijn in de sixties en seventies van de vorige eeuw. Het concert in 't Schöpke in begint om 15 uur en de entree is gratis.

11:00Into Music! Venray - Into Music! is een samenwerking van MMSK St. Petrus' Banden, Koninklijke Harmonie Euterpe en Stichting Odeon Venray, met als doel zoveel mogelijk kinderen uit Venray kennis te laten maken met muziek.
Zo houdt Into Music! ieder jaar een voorstelling in de schouwburg voor diverse klassen van alle basisscholen in Venray, gevolgd door workshops en proeflessen op instrumenten. Ook dit jaar wil Into Music! kinderen en geïnteresseerden in Venray en omgeving kennis laten maken met de wereld van muziek. Dit jaar wordt afgetrapt door het opleidingsorkest No Limit, met een theaterconcert in de schouwburg van Venray. Het concert, gehouden op zondag 24 maart om 11.00 uur, geeft de gelegenheid om kennis te maken met muziek in allerlei vormen. Na afloop van het concert is er gelegenheid om een aantal instrumenten uit te proberen en kan er informatie over de muzieklessen worden ingewonnen.

11:00Zondagochtendconcert Venray - Smartlappenkoor de Sjanellekes en amusementsorkest Ça Va geven op zondag 24 maart om 11.00 uur het startsein voor een ochtendconcert in de kleine foyer van de schouwburg in Venray.
De Sjanellekes en Ça Va brengen samen een aantal liedjes ten gehore en ieder afzonderlijk zingen en spelen ze ook nog een aantal nummers. De entree is gratis.

14:00Cabaretshow 'Rugzak' door Robert Derksen Overloon - Een prachtig verhaal met veel humor en diepgang Robert Derksen was als side-kick bij diverse radioprogramma's te horen, als acteur meerdere keren te zien op tv, vooral ook te ervaren als cabaretier. Hij brengt een bijzonder verhaal dat hij afwisselt met prachtige en ontroerende gedichten. Kaarten vooraf te € 10,00 via info@robertderksen.nl vóór 18 maart - aan de deur € 15,00. www.robertderksen.nl www.voordeliefdegeboren.nl

Vrijdag
29 maart

13:30Expositie wedstrijd InBeeld Venray - InBeeld 2019, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg!Op 29 maart a.s. opening vindt de opening van een van de voorrondes plaats in het Venrays Museum. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. U bent van harte welkom in het Venrays Museum, mgr. Goumansplein 1 te Venray

Zaterdag
30 maart

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

10:00Excursie Vak O Venray - excursie naar vak O van de Algemene Begraafplaats Boschhuizen in Venray op zaterdag 30 maart 2019 om 10.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via lgog.venray@gmail.com

Zondag
31 maart

15:00Concert Romantische dansen en klanken Venray - SOHV speelt, o.l.v. Sander Vredenborg, Sinfonietta voor 10 blazers van Raff. Hierin een hoofdrol voor eerste en tweede fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Dan de ouverture van Nabucco van Verdi. Vervolgens danst de groep klassiek ballet van Danshuis Venray op de balletmuziek Rosamunde van Schubert, begeleid door SOHV (choreografie van Myrna van Rens). Symfonie nr. 1 van Gounod vormt het slot van dit concert met 19e-eeuwse romantische muziek.

15:30Theehuisconcert, Venray - In het Theehuis van het Odapark speelt het trio Gwyneth Wentink werken van Debussy, Ravel, en Fauré. Gwynth wentink, harp Martina Forni, altviool Marten Root, fluit

15:30Concert door Trio Gwyneth Wentink Venray - Debussy op historische instrumenten? Ook Debussy zou men inmiddels 'oude muziek' kunnen noemen. Van de instrumenten die op dit concert gebruikt worden, is de harp gebouwd door de firma Erard in Parijs. De fluit is een Louis Lot, de 19e eeuwse Stradivarius onder de fluitenbouwers en de altviool is bespannen met darmsnaren. U hoort de "Sonate pour Flûte Alto et Harp" uit 1915. Voorafgaand hieraan komt de Franse Romantiek aan bod.

Maandag
1 april

13:30Expositie wedstrijd InBeeld Venray - InBeeld 2019, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg!Op 29 maart a.s. opening vindt de opening van een van de voorrondes plaats in het Venrays Museum. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. U bent van harte welkom in het Venrays Museum, mgr. Goumansplein 1 te Venray

Dinsdag
2 april

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We laten de klanken vrij stromen en van daaruit ontstaat de mooiste muziek. De ene keer ingetogen en verstild, dan weer feestelijk en uitbundig. Telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Doe eens vrijblijvend mee! Kijk voor alle info op www.koorvanditmoment.nl.

Donderdag
4 april

13:30Dansmatinee Venray - Dansmatinee met DJ Petra. Kom en laat de voetjes van de vloer gaan tijdens deze gezellige dansmiddag.

Vrijdag
5 april

18:00Toepen voor het goede doel - Kiwanisclub Schieëpersland houdt dit jaar voor de achtste keer het Groot Venrays Toeptoernooi. Op vrijdag 5 april wordt in diverse Venrayse horecagelegenheden weer gestreden om de Piet van Benschop Wisseltroffee.
De serviceclub verbindt jaarlijks aan het toeptoernooi enkele goede doelen. Dit jaar zijn dat Klimmen voor Kika, Project Bolderkar, SV Venray en Spettervallei. Afgelopen jaar deden maar liefst 150 toepers mee aan het toernooi.
Deelname kost €20,00 per persoon. Studenten krijgen €10,00 korting. Ook is er een aparte competitie voor teams. Dit kunnen vriendenclubs zijn of bedrijventeams. Inschrijven kan via www.kiwanis.nl/schieeperslandvenray

Zaterdag
6 april

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Dinsdag
9 april

19:30Inspiratieavond 'Chronische Klachten' Overloon - Door Karin Derks en Hans Poiesz Thema: De Diagnose - als chronische klachten een belangrijke plek in je leven innemen! Verdere thema-avonden: * Ziekte of technisch mankement? (7 mei 2019) * Rol van de omgeving en eigen invloed (4 juni 2019) * Prognose en toekomst (18 juni 2019) Deelname bedraagt € 25,00 per avond. Meer informatie en aanmelden www.pureinspiratie.nl info@pureinspiratie.nl.

Vrijdag
12 april

13:00Keizersveld Open - Op 12 april wordt voor de 19e keer in successie het Keizersveld Open Golftoernooi gespeeld op De Golfhorst.
Dit business to business golftoernooi kan worden gezien als het toernooi aan het begin van het golfseizoen waar golfminnende ondernemers de kans krijgen om hun handicap te verbeteren en hun netwerk te laten groeien. Op basis van een inschrijfgeld van euro 80 kan men zich als ondernemer met een golfhandicap inschrijven bij een van de organisatoren. Voor het inschrijfgeld krijgt men een startbewijs, een hapje en drankje in de baan en sluit men af met een geheel verzorgde barbecue. De organisatoren van het toernooi, Harrie Rongen, Julian Hendriks en Ruud Janssen, worden vanaf dit jaar versterkt door Eddy Rongen als nieuwe mede-organisator.

Lammetjesdagen bij de Peeldrift. Foto: Monique Hefti-Sutman.
Ballet door Danshuis Venray. Foto: Jan Schellekens.
Inspiratieavond Chronische Klachten door Hans Poiesz.
Cabaretshow 'Rugzak' door Robert Derksen.