Nieuwe sponsor ploeg Poels


Blitterswijck | Wielerformatie Team Sky heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het team van wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck gaat vanaf 1 mei door het leven als Team INEOS. De naam van het chemiebedrijf staat tijdens de Tour of Yorkshire, start op 2 mei, voor het eerst op het tenue.

Poels reed deze week nog in het shirt van Team Sky in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Poels eindigde in Italië uiteindelijk als zevende in het algemeen klassement. Hij gaf 2.42 minuten toe op Primož Roglic, de uiteindelijke winnaar van de etappekoers. De klassementsrenner van Team Jumbo-Visma nam tijdens de laatste individuele tijdrit de leiderstrui over van Adam Yates. De Brit eindigde als tweede op één seconde van de Sloveen.

Naast Poels stonden er nog twee Nederlanders in de top tien van het eindklassement. Tom Dumoulin van Team Sunweb werd uiteindelijk vierde op 1.25 minuten van Roglic en Sam Oomen, teamgenoot van Dumoulin, eindigde als negende op 3.12 minuten. Oomen won wel het jongerenklassement van de Tirreno-Adriatico.

Wielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn rijdt dit weekeinde Milan - San Remo namens Team Jumbo-Visma.