St. Christoffel- turners naar NK


Venray | Acht heren van gymnastiekvereniging St. Christoffel uit Venray hebben deelgenomen aan de kwartfinale NK turnen heren in Hoofddorp.

In de eerste wedstrijd turnden Alex Goemans en Tim Schram in de derde divisie pupil. Helaas was het puntentotaal van hen niet voldoende om door te stromen naar de volgende ronde.

Bart van Spronsen, Colin Kanters en Freek van de Manakker kwamen eveneens in actie voor St. Christoffel in de derde divisie instap. Ook deze heren hebben ontzettend hun best gedaan voor een goed resultaat: Van Spronsen bereikte de halve finale. Dit lukte Van de Manakker niet en Kanters miste net een halvefinaleplek.

Daarna was het de beurt aan Jasper Sanders, in de derde divisie senior, en Luka Thijssen en Karsten Chi, in de derde divisie Junior II. In een zenuwslopende strijd was er pech voor Thijssen. Na een val van het rek was zijn kans op doorstroming verkeken. Ook voor Sanders eindigde de NK-strijd in Hoofddorp door een ongelukkige fout. Chi mag in de halve finale op zaterdag 13 april opnieuw aantreden in Enschede.

Nog vier Venrayse heren zijn in de race voor het Nederlands kampioenschap. Zij turnen op zondag 31 maart in Purmerend de kwartfinale.