Afbeelding
Foto:

Wateroverlast in de wijk Brukske

Venray | Flinke wateroverlast afgelopen zaterdag in de Venrayse wijk Brukske. De hevige regenval en de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van het winkelcentrum aan de Kiosk lagen daaraan ten grondslag. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer kwam uiteindelijk niet in actie, omdat er geen gevaar was voor de samenleving. Flinke modderstromen richtten echter wel schade aan in tuinen en tuinhuisjes. "Voor de mensen is het vooral erg vervelend geweest", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord. "Vrijdag hebben de hele dag shovels door de modder gereden bij het nieuwbouwproject. De grond werd aangedrukt en daardoor kon het water uiteindelijk niet meer weg. Dat leverde modderstromen op en flinke wateroverlast bij onder meer de Kiosk en de Sambastraat."

Vissers-Ploegmakers BV uit Oss begon op 21 januari met de werkzaamheden aan de grond- en riolering voor het nieuwe winkelcentrum. Foto: SK-Media.


Daniek Vissers reservekampioen

Velden | Daniek Vissers van PC St. Jan werd met haar pony Belle reservekampioen in de klasse A dressuur bij de bixiekampioenschappen in Velden.

Bij het springen klasse A wist zij ook nog een derde prijs in de wacht te slepen. In Lottum is een dressuurwedstrijd gehouden. Sophie van Rooij van St. Jan wist de overwinning te behalen in de klasse C L1 met haar pony Willow Tree Garwyn met 213,5 punten. Willemijn van Rooij reed naar de eerste prijs in de klasse D L1 met 194 punten.
Pleun Oosterbaan behaalde de eerste prijs in de klasse D L2 met 200,5 punten. Lieke Verrijdt werd met haar pony Carl Veni Vidi Vici eerste tijdens een springwedstrijd in Helden, in de klasse D B. Daniƫlle van Stokkem pakte tijdens een dressuurwedstrijd in Blerick in beide proeven een tweede prijs met paard Royal Empire.

Foto: reservekampioen en derde-prijswinnaar bixiekampioenschappen Daniek Vissers (links op het podium).

Afbeelding