Minicursus IVN

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt een minicursus dagvlinders.

De cursus begint op maandag 6 mei om 19.30 uur met een theorieavond in De Kemphaan aan het kennedyplein in Venray. Op zaterdag 11 mei van 10.30 tot 12.00 uur is het vervolg van de theorie in het JUG Alde Schol aan de Dorpstraat 15 in Geijsteren. Aansluitend is er vanaf 13.00 uur een veldexcursie in de omgeving van de Broekberg en Molenbeek in Wanssum.

Vlinders staan bekend als vrolijke fladderaars. Wie een beetje oog heeft voor deze sierlijke insecten, merkt al snel dat zelfs in een eenvoudige tuin verschillende vlindersoorten voorkomen.

In deze beginnerscursus leren de deelnemers tijdens interactieve lessen en een excursie in het veld dagvlinders herkennen. De volgende onderwerpen komen aan de orde: de levenswijze en leefomgeving van dagvlinders, het verschil tussen dag- en nachtvlinders, welke dagvlindersoorten zijn er en hoe kun je ze herkennen?

Aanmelden voor deelname aan de minicursus voor 27 april via e-mail secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl.

Wandeling in Arcen

IVN Geijsteren Venray houdt op zondag 24 maart tevens een wandeling in natuurgebied Fossa Eugeniana in Arcen. De wandeling start om 10.00 uur bij café Basten aan de Lingsforterweg 133 in Arcen. De wandeling is minder geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.