Afbeelding
Foto:

The 6 Starfighters weer even samen

Venray | Henk van den Bosch vond onlangs een oude foto van de band The 6 Starfighters (T6S). Het kiekje werd geschoten tijdens een optreden van de band in Maashees. Reden voor Van den Bosch om de bandleden uit te nodigen voor een reünie. Afgelopen donderdag kwamen de muzikanten bij elkaar om bij te praten in café Hulsman.

"Het was erg gezellig", vertelt gitarist Frans van Gerven (73) na afloop. "Ik had onze drummer (Pierre Dijkmans, red.) al vijftig jaar niet meer gezien. Hij woont in het zuiden. We hebben afgesproken om snel weer wat te gaan drinken. Het was voor herhaling vatbaar."

T6S is ontstaan uit The Rocking Starfighters. Deze band was in de jaren 60 de gitaarband van Venray en omgeving en bestond uit Frans van Gerven (sologitaar), Ben Gerlich (begeleidingsgitaar), Bart Oomens (basgitaar) en Pierre Dijkmans (drums).

Het repertoire bestond uit covers van onder meer The Shadows, ZZ & de Maskers, The Ventures, Clif Richard, The Kinks, The Rolling Stones, The Beatles en meerdere jaren 60-bands. De band won diverse talentenjachten en heeft zelfs, op uitnodiging, een optreden gehad bij Radio Veronica. The Rocking Starfighters heeft een aantal jaren in autogarage Van Haren tijdens carnaval voor de jeugd gespeeld. De brug werd dan als podium gebruikt.

Oomens, de bassist, heeft tijdens zijn opleiding een stukje van zijn linker wijsvinger afgezaagd. Daardoor werd het basspelen lastig en vroeg hij Van den Bosch om bij de band te komen. In de loop van de tijd is Pierre Dijkmans gestopt en kwam Lex Litjens als drummer bij de band. Ook Gerlich stopte en daar kwam Kiki Kroh voor in de plaats. Omdat T6S ook wel in zaal Wilhelmina repeteerde en de cafébaas Doris van den Broek het wel een leuk bandje vond, kwam hij met het voorstel om zijn zoon Tiny toe te laten als organist. Dat is ook de samenstelling die op de bewuste foto stond en de aanleiding vormde om contact te leggen met de bandleden.