Drumbandfestijn met regionaal tintje

Smakt-Holthees | Het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Smakt-Holthees organiseert op zondag 7 april een drumbandfestijn. Het feest wordt gehouden op het Verenigingsplein bij het Pelgrimshuis in Smakt en wordt afgesloten met een gezamenlijk buffet.

De middag zal om 14.00 uur beginnen en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Als afsluiting bestaat er de mogelijkheid om tegen betaling van 20 euro deel te nemen aan een buffet. Opgeven voor het buffet kan tot 1 april via een e-mail naar gildeholthees@outlook.com. De organisatie van het drumfestijn nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen. De toegang is gratis.

De middag op het Verenigingsplein krijgt een regionaal tintje er doen namelijk meerdere drumbands uit de omgeving mee. Sowieso treedt de drumband van Holthees op, maar ook de buurtverenigingen van Groeningen, Merselo en SlaĆ¢gveld Sevenum geven een optreden weg. "We willen deze middag feestelijk afsluiten met een buffet. Dat idee kwam van het Pelgrimshuis. We oefenen iedere week kosteloos in het Pelgrimshuis en op deze manier willen we wat terugdoen", zegt Jacqueline Pingen, een van de organisatoren van het drumbandfestijn. "We hopen dat er veel mensen komen kijken. Zo kunnen we er samen een mooie middag van maken."