dav
dav Foto:

Fer Deriks kampioen Limburg

Venray | Fer Deriks van Sportinstituut Verhagen is gekroond tot judokampioen van Limburg

Hij won de spannende finale in de klasse - 38 kg en plaatste hij zich daardoor tevens voor het Nederlands kampioenschap - 15 jaar in Leek op zaterdag 6 april. Ook Guus Theunissen stond ook in de finale, maar verloor die partij helaas en pakte daardoor de tweede plaats in de klasse - 34 kg. Storm Kerebbers (- 55 kg) en Robin van der Putten (- 50 kg) hadden zich net niet geplaatst. Zij verloren de kleine finale om de derde plaats. Voor Jarno Seuren was de eerste keer actief op een LK. Hij mocht bij de lage banden meedoen, maar stapte toch bij de hogere banden op de mat. Een mooie ervaring, maar hij behaalde geen podiumplek. Op 6 april is niet alleen het NK, maar gaan de G-judoka's van Verhagen tevens naar Köln voor de zogeheten regionale landeskampioenschappen.