Meer brugklassers naar Elzendaal

Boxmeer | Het Elzendaalcollege kijkt vol vertrouwen uit naar volgend schooljaar, waarin locatie Boxmeer 290 en locatie Gennep 175 brugklassers verwelkomt. Hiermee blijven de leerlingenaantallen groeien.

"Meer dan trots", vertelt Piet Barten, locatiedirecteur van Elzendaalcollege Boxmeer. "Ten opzichte van vorig jaar hebben we een kleine twintig brugklasaanmeldingen meer ontvangen en dat is in tijden van krimp als gevolg van geboortedaling bijzonder goed. Bovendien verwachten we ongeveer zestig extra aanmeldingen voor de bovenbouw van het havo en vwo. Deze leerlingen van leerjaar twee en hoger stromen van een andere school bij ons in."

Ook op het Elzendaalcollege in Gennep is iedereen de nieuwe leerlingen en ouders erg dankbaar voor het vertrouwen. "We zijn de afgelopen twee jaar behoorlijk gegroeid en het leerlingenaantal blijft ook nu groeien", vertelt locatiedirecteur Sjaak Simons. Zowel in Boxmeer als in Gennep stijgt het leerlingenaantal omdat er meer leerlingen bijkomen dan dat er van school afgaan. We zijn dan ook dik tevreden."

Onder de Elzendaal-brugklassers zijn volgens de school ook zes kinderen die in (de directe omgeving van) Venray wonen.

Op dinsdag 18 juni worden de nieuwe brugklassers op school verwacht voor een eerste kennismaking met de mentor en hun klasgenoten.