Oostrum-speler Chris Wilschut in duel met twee spelers van BVV'27.
Oostrum-speler Chris Wilschut in duel met twee spelers van BVV'27. Foto: Jolijn van Goch

Mooie middag met zwart randje

Oostrum-BVV'27 0-3 (0-1). 35. Jimmy Lucassen 0-1, 70. Jari Wijnhoven 0-2, 84. Lars Koster 0-3.

Blitterswijck | Het voetbaljaar 2019 is BVV'27 tot nu toe uitstekend gezind. De vierdeklasser pakte al tien punten uit vier duels. Na de afgetekende 0-3 zege in Oostrum haakt de ploeg van trainer Leon Vievermans voorzichtig aan bij de middenmoot.

Door Dennis Stiphout

Naast dat positieve aspect, werd er na afloop ook nagepraat over de actie van Egzon Grguri. De aanvaller, die zelf niet bereikbaar was voor commentaar, liet zich bij een 0-1 voorsprong en een gele kaart gaan ten opzichte van arbiter Schnitzler. Het was voor de scheidsrechter reden om het duel tijdelijk stil te leggen. Na de wedstrijd legde hij uit waarom: "Na zijn eerste gele kaart begon hij te klappen en daarop kreeg hij zijn tweede gele kaart. In het voorbijlopen beschimpte en bespuugde hij me. Vanaf dat moment houdt het voor mij op." De arbiter liep daarop van het veld. Na overleg met beide aanvoerders en excuses vanuit BVV-zijde, werd het duel hervat.

BVV-trainer Leon Vievermans wilde er na afloop niet al te veel over kwijt: "Ik heb er weinig van gezien en wil er ook geen woorden aan vuil maken. Als het heel ernstig is, moet het bestuur daar een beslissing over nemen. Ik heb de scheidsrechter mijn excuses gemaakt."

De actie van de aanvaller kwam BVV'27 op sportief gebied niet duur te staan. De voorsprong, in de eerste helft verkregen door een doelpunt van Jimmy Lucassen, werd namelijk met verve verdedigd. Twintig minuten voor tijd verstuurde Lucassen een dieptepass op Jari Wijnhoven. De uitkomende Oostrum-doelman Fer van Rooij schatte die pass helemaal verkeerd in en zag de bal over zich heen stuiteren. Het was vervolgens voor de doorgelopen Wijnhoven een koud kunstje om de 0-2 aan te tekenen.

Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg óók met tien man te staan, toen Ruud Custers zijn tweede gele kaart kreeg. De ploeg van trainer Ron Spruit had vervolgens pech dat Chris Wilschut de paal raakte en Marwen Hermans de lat. Vijf minuten voor tijd zette BVV de kroon op de middag en maakte invaller Koster de 0-3.

Jimmy Lucassen, bepalend met een doelpunt en een assist, keek tevreden terug. "Oostrum begon wel goed, maar daarna kwamen we beter in het spel. We hielden na de rode kaart goed stand en braken er twee keer uit. Na de winter gaat het prima. We hebben de speelwijze een beetje veranderd en er is iets meer duidelijkheid over bijvoorbeeld het verdedigen. Dat pakt goed uit."

Oostrum-trainer Ron Spruit vond de nederlaag typerend voor dit moment: "Bij de 0-1 waren we nog bezig met het feit of het wel of geen ingooi was. Dat geeft eigenlijk de rest van het verloop van de middag aan. Alles wat verkeerd kan vallen, valt verkeerd. Dat is een beetje de fase waar we in zitten."

Oostrum: Van Rooij; Verlinden, Jacobs, Dennis Nohlmans (60. Hans Custers), Verrijth; Cornelissen (75. Ruben Nohlmans), Wilmsen, Hermans; Wilschut, Lommen (55. Van Goch), Ruud Custers.

BVV'27: Engels; Gijs Gooren, Wijnhoven, Van de Water, Arts; Thiesen (67. Gelden), Verkoijen, Karman; Jannes Gooren (46. Koster), Lucassen (88. Janssen), Grguri.