Afbeelding
Foto:

NLDoet aftrap voor speelbuurt

Ysselsteyn | "Op 15 maart is de schop de grond in gegaan en dat voelt goed", zegt Linda Custers.

Nadat het dorpsforum het burgerinitiatief van harte heeft verwelkomd in maart 2018, is de zogenaamde commissie speelvoorzieningen aan de slag gegaan. De wens is een ontmoetingsplek creƫren waar kinderen van 0 tot 10 jaar veilig en prettig kunnen spelen, op een bestaand speelveld aan de Veenmos te Ysselsteyn. In samenwerking met de gemeente zijn daarover de eerste afspraken gemaakt en uitgevoerd. NLDoet geeft de mogelijkheid om samen met vrijwilligers iets te ondernemen in de eigen buurt. Een ideaal moment om praktisch aan de slag te gaan, vond de commissie. Er is veel werk verricht in twee dagen tijd: struikgewas gesnoeid, tegelvloer gelegd en een betonnen tafel geschilderd door kinderen. Een speciaal moment was het planten van de eerste nieuwe boom samen met de aanwezigen. Een van de dorpsgenoten heeft een boombank geschonken, die pronkt nu midden op het speelveld.
Dankbaar is de commissie voor de ondersteuning die ze krijgt van dorpsgenoten en ondernemers uit de buurt. Zo stonden deze dames ook met een kraam voor de deur van de Coop. "Dit doen we drie keer waarna het project het goede doel is van de statiegeldactie van de Coop", vertelt Linda Custers. De volgende mijlpaal is de plaatsing van de WML-watertap dit voorjaar. En de commissie heeft het streven om de vier nieuwe speeltoestellen in april te kunnen bestellen. Daarvoor moeten de dames nog wel voor aan het werk, want op de begroting gaapt nog een gat van 12.000 euro.

'Speeltoestellen moeten er voor de zomer staan'

"Ik ben optimistisch dat we dat met zelfwerkzaamheid, sponsors en acties gaan oplossen", zegt Custers. "De speeltoestellen, die door de gemeente Venray onderhouden gaan worden, willen we er per se voor de zomer hebben staan. Op die manier komen we ook in aanmerking voor de duizend euro van Kern met Pit, waar we aan meedoen." Maandagavond deed Custers een oproep bij het dorpsforum mee te denken over de financiering van de speeltuin.

Het project is te volgen via Facebook: Speelbuurt Ysselsteyn

Afbeelding
Afbeelding