Afbeelding
Foto:

Wereldpaviljoen met Venrays tintje

Venray/Steyl | Het Wereldpaviljoen in Steyl heeft door de jaren heen een grote Venrayse inbreng. Henk Janssen uit Oostrum en Leo Janssen uit Venray maakten tot vorige week deel uit van het bestuur van het Wereldpaviljoen. Jan van Stelten uit Venray is als vrijwilliger verbonden aan de crew van de JetSTAR, het vliegtuig dat elke bezoeker van het Wereldpaviljoen naar Nicaragua vliegt.

In verband met de uitbreiding van het Wereldpaviljoen met een belevingscentrum Ghana moest er een nieuwe cockpit film gemaakt worden. Dat gebeurde bij PS Aero in Baarlo. Jan van Stelten nam als een volleerde gezaghebber plaats in de cockpit van de Fokker 50 samen met co-piloot Yari Bijland uit Steyl. Filmmaker Marijn Poels registreerde de vlucht naar Ghana. Het belevinscentrum Ghana wordt op zondag 14 april geopend door de gouverneur van de provincie Limburg, de heer Theo Bovens.

Hij doet dit samen met minister Habib Idris van de Ambassade Ghana. Vanaf dat moment is elke woensdag- en zondagmiddag de nieuwe cockpit film te zien in de Fokker 50 van het Wereldpaviljoen. En ook die Fokker 50 heeft een relatie met Venray: Karel Janssen heeft ervoor gezorgd dat het Wereldpaviljoen deze Fokker heeft kunnen aanschaffen en inrichten. Als dankbare herinnering aan zijn overleden vrouw Jet heeft het Wereldpaviljoen de naam JetSTAR op de romp geplaatst.

Henk Janssen is van begin af aan betrokken geweest als bestuurslid van het Wereldpaviljoen. Hij heeft met name in het onderwijsveld veel contacten en had ook de nodige bestuurlijke ervaringen. Aan de educatieve kant van het Wereldpaviljoen heeft hij zijn bijdrage geleverd, liet voorzitter René Poels weten tijdens het afscheid. Leo Janssen is wat later ingestapt als bestuurslid en hij heeft aan de wieg gestaan van de verdere professionalisering van deze vrijwilligers organisatie. Bovendien heeft hij de afgelopen jaren geholpen om fondsen binnen te halen voor de uitbreiding Ghana. Ze hebben beiden afscheid genomen van het bestuur om plaats te maken voor jongere bestuursleden.

Foto: Jan van Stelten als gezagvoerder samen met co-piloot Yari Bijland in de cockpit van de Fokker 50.