Afbeelding
Foto:

eClicker timmert aan de weg

Venray | Het Venrayse ICT-bedrijf eClicker heeft de wind mee. Het klantenbestand groeit en onlangs werden twee andere bedrijven overgenomen. Vestigingsmanager Aukje Amijs steekt de ambities niet onder stoelen of banken: "Ons doel is om vestigingen in heel Nederland te hebben."

Door Dennis Stiphout

eClicker helpt particulieren en bedrijven bij alles op ICT-gebied. Amijs: "We hanteren een concept waarbij klanten voor een vast laag bedrag per maand ontzorgd worden op het gebied van alles wat je aan ICT gebruikt. We hebben servicepakketten voor particulieren, waarbij ze ons bij een storing of andere melding zeven dagen per week (van 8.00 tot 22.00 uur) kunnen bellen. Klanten kunnen zelf kiezen hoeveel apparaten ze hier onder beheer brengen. Zo hebben we pakketten voor een, twee of drie apparaten én het familiepakket." eClicker zorgt er vervolgens voor dat storingen worden hersteld. Het bedrijf lost ook andere problemen op. "Klanten kunnen bij ons bijvoorbeeld storingen aan het WiFi-netwerk laten oplossen of camera's laten plaatsen", vervolgt Amijs. "In combinatie met een servicepakket doen we dat tegen het voordeeluurtarief van 26 euro per uur. Die prijzen zie je eigenlijk nergens. Ook wijzigingen aan de computer vallen voor klanten onder dat tarief." Mensen die eenmalige diensten nodig hebben, kunnen ook terecht bij eClicker. Zo kunnen particulieren samen met het bedrijf zoeken naar een computer op maat en verzorgt het bedrijf de installatie en reparatie van de verschillende apparaten.

eClicker roert zich daarnaast ook op de zakelijke markt. Vestigingsmanager Amijs licht toe: "We richten ons vooral op MKB-bedrijven, tot ongeveer 25 werkplekken. We kijken bij onze service naar wat de klant belangrijk vindt. De meeste klanten willen ontzorgd worden en zich niet met ICT bezig hoeven te houden." Hiervoor biedt eClicker een breed scala aan dienstpakketten. "Wij kunnen vanaf hier onze klanten monitoren zodat ze optimaal kunnen werken en we storingen voor kunnen zijn of snel kunnen verhelpen." eClicker heeft daarbij niet alleen klanten in de regio Venray, maar ook daarbuiten.

Het afgelopen jaar groeide het ICT-bedrijf nadrukkelijk. "De voormalige eigenaar van Harmony (een bedrijf dat vergelijkbaar is met eClicker, red.), kreeg de kans om leraar te worden aan een ICT-opleiding. Hij heeft toen zijn klanten aan ons overgedragen", aldus Amijs. "Van daaruit namen we ook Coscom over. De eigenaar daarvan, die nu fulltime bij ons in dienst is, werkte veel samen met Harmony." Ze vindt de extra drukte uiteraard niet erg: "We hopen alleen maar meer uit te breiden. Nederland is klein, we stappen graag in de auto."