Afbeelding
Foto:

Concert SOHV met Danshuis Venray

Venray | Symfonieorkest Helmond-Venray (SOHV) verzorgt op zondag 31 maart vanaf 15.00 uur in de kleine zaal van Schouwburg Venray een voorjaarsconcert met romantische dansen en klanken onder leiding van Sander Vredenborg en een gastoptreden van de groep klassiek ballet van Danshuis Venray onder leiding van Myrna van Rens.

Het concert start met de Sinfonietta voor tien blazers van Joseph Joachim Raff. Hierin spelen de eerste en tweede fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn de hoofdrol. Daarna speelt SOHV de ouverture van de bekende opera Nabucco van Giuseppe Verdi.

Vervolgens danst de groep klassiek ballet van Danshuis Venray op de balletmuziek Rosamunde van Franz Schubert, onder begeleiding van SOHV.

Symfonie nr. 1 van Charles Gounod vormt het slot van dit concert met 19e-eeuwse romantische muziek. Het is voor de groep klassiek ballet een mooie uitdaging om op livemuziek een ballet uit te voeren.

Ook voor SOHV en dirigent Vredenborg is dit anders dan anders. Timing van orkest en ballet moeten natuurlijk exact gelijk lopen. Het publiek kan zo genieten van dans en muziek tegelijk, wat het concert extra aantrekkelijk maakt. Romantische achtergrondbeelden maken de beleving totaal.

Kaarten zijn te koop via www.schouwburgvenray.nl of aan de kassa vanaf 14.00 uur.

Foto: Danshuis Venray.