Wetteloosheid bij de Vennenweg

OOSTRUM | Op en langs de Vennenweg in Oostrum zorgen vrachtwagens al geruime tijd voor overlast door er onder meer illegaal te parkeren. Omwonenden ervaren de situatie als bedreigend, handhaving van de gemeente Venray heeft er tot op heden geen vat op gekregen. Samen met de dorpsraad maken omwonenden nu de stap naar de gemeente voor oplossingen.

Door Henk Baltussen

Met regelmaat krijgen omwonenden van de Vennenweg te maken met chaos en wanorde bij de vrachtwagens, waarvan het gros wordt bestuurd door chauffeurs uit het voormalige Oostblok. Er is zelfs sprake van bedreigingen.
Dorpsraadvoorzitter Bas Künen stelt dat het zo niet langer kan. "De chauffeurs parkeren daar hun vrachtwagens illegaal. Omwonenden plaatsten in eerste instantie zelf borden met verboden parkeren, later de gemeente. Maar de chauffeurs trekken zich er niets van aan. Handhaving schrijft regelmatig bekeuringen uit, die worden niet betaald. In de meeste gevallen moeten ze goederen afleveren bij het logistieke bedrijf DSV Solutions aan de Witte Vennenweg. Vaak komen de chauffeurs een of twee dagen te vroeg aan. In plaats van naar betaalde parkeerplaatsen te gaan, zetten ze de combinatie langs de Vennenweg neer. Daarbij worden ook opritten geblokkeerd."

'Ze poepen zelfs zomaar op straat'

Daar douchen ze zich volgens Künen provisorisch, waarbij ze niet zelden deels ontkleed over straat gaan. "Ook koken en barbecueën ze in de berm, waarbij etensresten in de berm worden gedeponeerd of in de tuinen van omwonenden. Ze poepen zelfs zomaar op straat. Als er wat van wordt gezegd, reageren ze niet zelden agressief", zegt Künen. "Omwonenden zijn bang en voelen zich onveilig. De gemeente heeft hierin een verantwoordelijkheid. Als het aan de dorpsraad ligt, komt er snel een driehoeksgesprek tussen bedrijven, omwonenden en gemeente.