Afbeelding
Foto:

Noam Vazana in Mariakapel

Holthees | Zangeres Noam Vazana staat op zondag 24 maart op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees. Vazana is van Joods-Marokkaanse afkomst, wat tegelijk verklaart waarom haar repertoire vooral bestaat uit een mix van Sefardische-, Arabische, Noord-Afrikaanse muziek, gemengd met hedendaagse jazzinvloeden en Afrikaanse
percussie.

Zij stond de afgelopen jaren op grote podia in Noord Amerika, Israƫl, veel Europese landen en Marokko. Ze speelde al op prestigieuze festivals als North Sea Jazz, Music Meeting, het Concert Gebouw en Jazzahead.

Vorig jaar won ze nog de Internationale Sephardic Music Award. Nani presenteert nu het album Andalusian Brew met een lange tournee door de VS, Canada en Europa. Nani geeft een progressieve inkijk in de ladino-muziek en vermengt de Sefardische, Arabische, Noord-Afrikaanse muziek en jazz op een hedendaagse manier.

Als zangeres wil zij tevens een verbinder zijn tussen de Joodse- en islamitische populatie. Vazana staat in de iTunes Top-20 bestseller met haar album Love Migration 2014 waarvoor zij ook de ACUM album prijs kreeg. Noams debut Daily Sketch 2011 was door NTR-radio op slag als Album van de week uitgeroepen. Naast haar vaste begeleiding, begeleidt Vazana zichzelf op piano en trombone.

Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten bestellen via www.mariakapel.nl of via telefoon (0478)636948, 06-16170433.