Jeugd uit de groepen 6, 7 en 8 kwam afgelopen zaterdag in aanraking met verschillende vormen van techniek.
Jeugd uit de groepen 6, 7 en 8 kwam afgelopen zaterdag in aanraking met verschillende vormen van techniek. Foto: Jolijn van Goch

2000 bezoekers Kies Techniek (video)

Venray | De manifestatie Kies Techniek, die afgelopen zaterdag plaatsvond bij Inther Group, heeft 2000 bezoekers getrokken.

Door Dennis Stiphout

"We mogen terugkijken op een schitterende dag", laat woordvoerster Ingrid Lammers-van Soest namens de organisatie weten. "Door het slechte weer waren veel sportwedstrijden afgelast, waardoor het meteen vanaf 11.00 uur druk was. We hebben genoten van alle blije kindergezichten, die enthousiast bezig waren met een stukje techniek."

Het evenement richtte zich op jeugd uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen. Het thema dit jaar was robotica, de helpende hand. Kinderen konden kennismaken met veel aspecten van techniek. Volgens Marcel Creemers, voorzitter van Kies Techniek, gebeurt dat op de basisscholen niet genoeg. "Het aanbod is te weinig. Met ons XpeditieLab proberen wij het gat op techniekgebied in het onderwijs structureel op te vullen. Vanuit de markt is er enorm veel vraag naar technici. Zeker vanuit bedrijven is het steeds belangrijker om dit soort activiteiten te doen. Als je het nu niet oppakt, komen ze over tien jaar zeker niet bij jou in de techniek werken."

Het nieuwe pand van Inther leende zich uitstekend voor de bedrijvendag van Kies Techniek. Inther-directeur Paul Hermsen: "We kunnen hier veel laten zien op het gebied van techniek. Er is genoeg animo voor techniek, maar het mag soms nog wel iets meer zijn. De kinderen gaan volgende week niet solliciteren, maar het gaat er wel om ze zo vroeg mogelijk te interesseren voor techniek."