Paardensportwedstrijd in hartje Venray. De foto is van rond 1988.
Paardensportwedstrijd in hartje Venray. De foto is van rond 1988. Oude foto

Jumping Venray

Venray | In de officiële wedstrijdkalender 1987 van de paardensportverenigingen werden de data 27 en 28 juni extra vet geschreven, want toen werd op de Grote Markt in Venray voor het eerst een uniek sportgebeuren georganiseerd.

Uniek, omdat – zoals weekblad Peel en Maas op 26 februari 1987 schreef – het nog nooit eerder vertoond was, dat midden in een stad of dorp een concours hippique werd georganiseerd. Het initiatief kwam van de heer C.l. Tseng (Resto Quick In), die de Landelijke Rijvereniging St. Isodorus voor zijn idee wist enthousiast te krijgen. Het Winkelcentrum Venray, Horeca Centrum Venray en de VVV Venray zetten eveneens de schouders onder het initiatief. Er werd een Stichting Jumping Venray opgericht onder voorzitterschap van de heer Tseng. De doelstelling van de stichting werd omschreven als 'de promotie van de gemeente Venray door middel van de organisatie van en/of participatie in paardesport-evenementen'.

Op de Grote Markt werd een parcours uitgezet van vijftig bij vijfentwintig meter. Daarop werd 400 m2 geel zand en 125 m2 sterk leemhoudend zand vermengd met houtkrullen gestort met een laagdikte van 30 cm. De winnaar van de Grote Prijs van Venray mocht een fraai bronzen paard en een door juwelier Verlinden beschikbaar gesteld horloge met een waarde van 1000 gulden in ontvangst nemen.
De stichting organiseerde in 1988 en 1990 gelijknamige hippische evenementen. In 1996 werd de stichting opgeheven, omdat er geen paardensportevenementen meer werden georganiseerd.

De foto is van rond 1988. Op de achtergrond het winkelcentrum Markthof dat in 1979 werd geopend.

Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray