Wat is er nieuw dit jaar?


Venray | De organisatie van het Meerdaags Wandelevenement Venray heeft na de eerste editie geƫvalueerd en enkele vernieuwingen doorgevoerd.

Zo wordt er dit jaar gestart uit een grote tent van twintig bij tien meter die op het Schouwburgplein komt te staan. In die tent is de organisatie gehuisvest, is de EHBO aanwezig en de tent zal tevens dienen als start en finish van alle tochten. Tevens wordt er gezorgd voor muzikaal vermaak. Daarnaast is er gelijktijdig met het wandelevenement op het Henseniusplein een foodtruck festival. De organisatie daarvan is in handen van verschillende ondernemers aan dat plein.

De wandelroutes zijn daarnaast vernieuwd en zo gepland dat alle kerkdorpen van Venray hierin voorkomen. Bovendien zijn er voldoende sanitaire stops. Dit jaar is er op zondag (2 juni) ook een familiewandeltocht van vijf kilometer, vooral bedoeld voor (groot)ouders en (klein)kinderen. In samenwerking met het Gehandicapten Platform Venray worden extra routes georganiseerd voor mensen die in een rolstoel zitten. De routes worden uitgezet door het GPV, die deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. De routes zijn deels anders dan die van de wandelaars.