Afbeelding
Foto: JAN DAEL

St. Patrick's Day bij Goesting


Venray | Goesting haalt op zondag 17 maart een klein beetje Ierland naar binnen. Op dé Ierse nationale feestdag, St. Patrick's Day, komen de driemansformatie The Bottle en het duo Etan Huijs & Rens van Dijk diverse Ierse Pubsongs ten gehore brengen.

Meezingen met nummers van onder andere The Dubliners, The Pogues en The Irish Rovers, en dit natuurlijk onder het genot van een heerlijk glas Guinness of een van de andere Ierse bieren die Goesting speciaal voor deze dag in huis haalt.

Wie ooit in Dublin op Temple Bar heeft rondgelopen zal het zeker herkennen, de vele pubs waar de live muziek door de open deuren de straat op schalt. Precies dat sfeertje wil Proeflokaal Goesting naar Venray halen, een kleine bühne, een paar krukken en een paar muzikanten die vanuit de grond van hun hart mooie nummers ten gehore brengen. Natuurlijk gecombineerd met de herkenbare klanken van de banjo, viool, gitaren en fluit!

Dit gaat zeker op voor de band The Bottle, deze driemansformatie heeft haar roots in de regio Venray – Horst liggen en is sinds 2015 bij elkaar en kenmerkt zich door het Ierse repertoire. Dit maakt St. Patrick's Day voor hen een steevaste uitlaatklep, een dag waarop zij mogen doen wat ze leuk vinden, de Ierse drinkliederen ten gehore brengen.

Iets anders ligt het voor Etan Huijs, deze gekende Venrayse muzikant is hard bezig zijn naam definitief te vestigen in het Nederlandse muziekspectrum en heeft speciaal voor deze dag verschillende Ierse drinkliederen ingestudeerd. Etan Huijs zal deze samen met zijn vaste kompaan Rens van Dijk ten gehore brengen. Dit natuurlijk in het voor de Venraynaar zo herkenbare singer-songwriter geluid, gecombineerd met de mandoline, bas en zang van Rens van Dijk.

St. Patrick's Day bij Goesting start omstreeks 16:00 uur en zal duren tot een uurtje of 23.00, de sluitingstijd die ook vaak in Ierland aangehouden wordt. De toegang is gratis.

Foto: Etan Huijs en Rens van Dijk treden op in Goesting.