Afbeelding
Foto:

Bram Zeegers 32ste op WK

Venray | Bram Zeegers is tijdens zijn vuurdoop op het WK Skeleton voor senioren 32ste geworden. Aan het wereldkampioenschap in het Canadese Whistler deden in totaal 37 skeletonners mee. Zeegers ging vooral naar Canada om ervaring op te doen. "Ik ging er natuurlijk niet heen om medailles te halen, want ik wist van tevoren dat ik dat niet ging halen", laat Zeegers vanuit Vancouver weten. "Om hier tussen de wereldtop te staan, was echt heel erg vet. Ik werd ook gewaardeerd door iedereen en was de jongste en minst ervaren deelnemer."

Skeleton is een sport waarbij de sleeër op de buik op een slee ligt en met zijn hoofd naar voren van een parcours afdaalt. Zeegers deed dat in Canada in totaal drie keer. In zijn eerste run zette hij een tijd van 55.82 neer. Zijn tweede run was met een tijd van 56.18 seconden iets langzamer. Daarmee eindigde de 20-jarige Venraynaar na de eerste dag als 32ste. Op de tweede dag kwam hij nog een keer in actie. Met een tijd van 56.66 eindigde Zeegers ook in zijn derde run als 32ste. Dat stemde na afloop tot tevredenheid. "Het ging eigenlijk veel beter dan verwacht. Het smaakt zeker naar meer. Dit was voor mij ervaring opdoen, het veld was heel erg sterk. Ik heb gekeken wat de wereldtoppers anders doen dan ik en daar heb ik veel van geleerd."

Om ook daadwerkelijk in actie te mogen komen op het WK, moesten alle deelnemers eerst zes officiële trainingen succesvol afleggen, om zo te laten zien dat ze de baan beheersten. Zeegers kreeg ruim een maand geleden te horen dat hij mee mocht doen aan het WK. Hij kreeg vóór het junioren WK te horen dat hij ook bij het senioren WK mee mocht doen.

'Meedoen aan de Winterspelen van 2022 is een doelstelling'

Zeegers steekt zijn volgende doel niet onder stoelen of banken: "Het is een doelstelling van me om mee te doen aan de Winterspelen van 2022 (in Peking, red.). Daar zijn dertig startplekken te vergeven. Aan de internationale eis voldoe ik wel, maar de nationale eis is heel streng. Die zegt dat ik bij de acht World Cup-wedstrijden in het pre-olympisch jaar overall als twaalfde moet eindigen. Ik heb nog een aantal jaar om me door te ontwikkelen en beter te worden. Het is voor mij vooral belangrijk om aan mijn start te gaan werken, die kan nog beter."

Zeegers staat momenteel rond plek 65 op de wereldranglijst. "Het afgelopen seizoen heb ik me niet echt gefocust op de ranglijst, maar heb ik vooral wedstrijden gesleed waar het veld sterk is en ik mijn materiaal kon testen."