Jumpers verliest in slotseconden

BC Lieshout-Jumpers'76 67-65 (32-37). Topscorers Jumpers'76: Jorik Wulterkens (26 punten), Dirk Laurense (12) en Wouter Oosterbeek (9).

Lieshout | In de tweede klasse A verloren de basketballers van Jumpers'76 de uitwedstrijd tegen BC Lieshout met 67-65. In de slotseconden scoorde de thuisploeg de winnende punten en hield de zege in eigen huis.

Bij de gasten uit Venray waren Roy Lucassen en Claudio Mendes afwezig in het uitduel tegen BC Lieshout. Jumpers'76 speelde in het eerste kwart bijzonder sterk. Wouter Oosterbeek was goed bezig met zijn center moves en Jorik Wulterkens met zijn driepunters. Doordat Jumpers'76 de defence dicht had zitten, liepen ze uit met een 9-0 run. Het eerste kwart sloten de gasten af met een voorsprong van elf punten: 11-22. In het tweede kwart kreeg Jumpers'76 het moeilijker. Vooral door een slechte passing kwam de thuisploeg, eveneens met een 9-0 run, in het vizier. De gasten hadden moeite met het groter veld en moest met een time-out wakker geschud worden. Jumpers'76 herstelde zich in de slotfase van het kwart en ging uiteindelijk rusten met een kleine voorsprong van vijf punten: 32-37.

Na de rust pakten de Venrayse basketballers de draad weer op en speelden prima. Halverwege het derde kwart waren de gasten uitgelopen naar een verschil van negen punten. Daarna ontstond er veel commotie bij Lieshout. De thuisploeg ging in discussie met de scheidsrechter en kreeg de rekening met twee technische fouten gepresenteerd. Jumpers'76 kon zo de voorsprong vasthouden en ging het slotkwart in met een voorsprong van nog steeds negen punten: 47-56.

In het laatste kwart werd aan beide kanten gescoord, maar kwam Lieshout langzaam maar zeker steeds dichterbij. In een spannende slotfase nam de thuisploeg dertig seconden voor het einde een voorsprong van twee punten. Dirk Laurense bracht vervolgens beide partijen met twee benutte vrije worpen weer op gelijke hoogte: 65-65. In de laatste vijf seconden besliste de thuisploeg met een raak schot alsnog het duel. Op de klok stond nog een seconde te spelen, te kort voor de gasten om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Komend weekend is Jumpers'76 vrij. Op zondag 24 maart gaan de Venrayse basketballers op bezoek bij Gennep Cougars. Het duel in sporthal Pica Mare in Gennep begint om 13.15 uur.