SV United te sterk voor Leunen

SV United-Leunen 2-0 (1-0). 45. Indy Phillips 1-0, 48. Michal Kolodziejski 2-0.

Wanssum | SV United heeft afgelopen zondagmiddag op eigen veld met 2-0 gewonnen van Leunen. Ook in Wanssum hadden beide teams last van het stormachtige weer.

De eerste kans was voor Leunen, dat na een corner de paal raakte. Verder waren er weinig grote mogelijkheden te noteren. Indy Phillips scoorde op slag van rust. Uit een voorzet van Niek van Bergen schoot de aanvaller in tweede instantie raak: 1-0. Direct na rust gooide United het duel in het slot. Phillips bracht Michal Kolodziejski in stelling, die buiten de zestien de 2-0 tegen de touwen schoot.

Leunen werd nog gevaarlijk middels een kopbal en Phillips en Kolodziejski kregen namens de thuisploeg kansen om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde niet, maar de zege kwam voor United eigenlijk geen moment in gevaar. Leunen-trainer Vincent van Sambeek toonde zich na afloop realistisch: "Zij hebben terecht gewonnen, daar ben ik eerlijk in. Het had eigenlijk niets met voetballen te doen", aldus de scheidend oefenmeester. "In de rust zei de scheids: 'Ik kijk het nog even aan, als het nog meer wordt stop ik.' Daarop zei ik: 'Maak het maar mooi af, voor 45 minuten komen we niet terug.'" Voor United staan nu drie uitwedstrijden op het programma, te beginnen volgende week in Grashoek. Die ploeg is een directe concurrent van United en de strijd om de titel. Thuis werd eerder dit seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Grashoek.