Afbeelding
Foto:

Herdenking en viering bevrijding

Venray | Op 18 oktober 1944 trokken de eerste Engelse soldaten Venray binnen. Dagenlange gevechten rond Overloon en Venray gingen aan deze gebeurtenis vooraf. Gevechten die veel slachtoffers maakten en enorm veel schade aanrichtten. Bovendien duurde het vervolgens nog ruim een maand voordat de gehele gemeente Venray was bevrijd.

75 jaar na dato wordt opnieuw stilgestaan bij de vele slachtoffers van deze verschrikkelijke oorlog. Ook in de gemeente Venray worden de komende maanden tal van activiteiten gehouden in het kader van 75 jaar vrijheid.

Speerpunten in het herdenkingsjaar zijn de bevrijding van de kern van Venray, in oktober 2019 75 jaar geleden, en de nationale dodenherdenking op 4 mei en de viering van de bevrijding op 5 mei.

Special

Ook de redactie van Peel en Maas gaat aandacht besteden aan de bevrijding van Venray. Met themapagina's in de krant, maar ook, net als 15 jaar geleden, met een bevrijdingsspecial. Voor die special is de redactie op zoek naar mensen die hun verhaal over de oorlog en/of de bevrijding willen vertellen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen (informatie insturen) met de redactie via e-mail: redactie@peelenmaasvenray.nl. De redactie beslist uiteraard welke verhalen in aanmerking komen voor plaatsing in de krant.

Foto: Verwoesting centrum Venray. Bron foto: gemeentearchief Venray/ collectie Foto Hoedemaekers.