Aanvaring Gielens met burgervader

VENRAY | ProVenray-Joep Gielens stelde dinsdag dat hij zijn controlerende taak als raadslid niet naar behoren kan uitoefenen. Hij is van mening dat gemeenteraadsvoorzitter en burgemeester Hans Gillisen hem dat onmogelijk maakte en wil daarover met de burgemeester in gesprek.

Aanleiding van de aanvaring waren schriftelijke vragen die Gielens op 28 januari had ingediend bij het college over de ontstane problemen bij de NLW Groep, dat de sociale werkvoorziening regelt voor de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Ondernemingsraad en directeur Peter Fleuren zijn in een conflict verwikkeld. Wethouder Anne Thielen is voorzitter van het NLW-bestuur en wilde maandagavond op geen enkele van de vele vragen van Gielens aangaande de problematiek antwoord geven. Thielen zei dat uit oogpunt van zorgvuldigheid van het proces ze schriftelijk worden gegeven.
Dat pikte Gielens niet. "Met dat proces hadden veel vragen niets te maken, wel over het functioneren van het bestuur dat veel steken liet vallen." Toen Gilissen achter Thielen ging staan, voelde Gielens zich beknot in zijn werk als raadslid. Samenwerking Venray-fractieleider Martin Leenders steunde Gielens.