De familie Reintjes rond 1924.
De familie Reintjes rond 1924. Oude foto

Familie Reintjes

Venray | Dit is de familie Reintjes rond 1924. Vooraan zittend: Johannes Augustinus Reintjes, geboren op 29 juli 1858 te Leunen en overleden op 12 november 1937 te Leunen en Anna Mechtilda Linders, geboren op 15 juni 1863 te Leunen en overleden op 15 december 1938 te Leunen. Achteraan v.l.n.r. de zoons Reintjes: Gerardus Hubertus; Lambertus; Peter Hubertus; Jan Hendrik Hubert. Gerardus, de oudste, trouwde in 1924 en de anderen kort erna.


Johannes (Hannes) Augustines Reintjes en Mechtilde Linders trouwden op 3 april 1891. In 1908 kocht Hannes de boerderij van de familie Buggums voor 6800 gulden. Na de verkoop kwam er een poortje in de heg. Over en weer werd er veel gebruik van gemaakt tussen de families Reintjes en Buggums, want Hanneke Buggums en Mechtilde Reintjes hadden elkaar veel te vertellen. In 1920 kochten ze op 't Volen voor 700 gulden een stuk grond, genaamd 'Het Stuk'. Het was afgepaald en ongeveer half ontgonnen. Op de boerderij rustte nog een pacht van de kerk van Swolgen. Waar deze pacht vandaan kwam, is niet bekend en staat niet in de pachtakte. In de zomer van 1924 werd het pand Reintjes verbouwd. Voorheen was er een aanbouw met een opkamer (waar een oom sliep) en een schuin dak.
Na de verbouwing sliepen vader en moeder Reintjes in het verbouwde gedeelte. Later hield de Boerenleenbank kantoor in het voorste gedeelte van het huis.
Foto: Werkgroep Historie Leunen. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.