Afbeelding
Foto:

Venrays Museum toont Ambitie

Venray | In het Venrays Museum is een expositie van schilderclub Ambitie te zien ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan.

Schilderclub Ambitie is een groep amateurschilders, die elkaar onder meer kenden van de schilderlessen bij kunstenaar Harrie Schreinemachers. De naam Ambitie verwijst ook naar inlijsterij Amba, waar de schildergroep de afgelopen jaren tweewekelijks bij elkaar kwam. Na het stoppen van de winkel heeft de groep onderdak gevonden bij het Kunstencentrum Jerusalem.

De schildersclub bestaat uit Thery Janssen, Petronel Raemakers, Truus Robberegt, Herman Burger, Geert Jans, Jan Maessen, Ruud van der Reis en Frans Schmeetz. Ieder lid heeft in zijn/haar eigen stijl een ontwikkeling doorgemaakt met onderlinge feedback en stimulans. Een enkele maal werkte de groep met een thema of gaven kunstenaars als Harm Rutten en Roel Sanders een extra stimulans. Het schilderen is een belangrijke drijfveer om bij elkaar te komen, maar zeker ook staan de gezelligheid en de onderlinge opgebouwde band garant voor de al jaren lange vaste samenstelling van de groep. De groep wil nu haar jubileum vieren met de exposite in het Venrays Museum.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het Venrays Museum in het gebouw de Borggraaf aan het Mgr. Goumansplein 1. De expositie is gratis te bezoeken. De expositie duurt tot 24 maart. Het museum is dagelijks geopend van 13.30 – 17.00 uur.

Foto: Thery Janssen maakt vrij geschilderd en kleurrijk werk.