Afbeelding
Foto:

Zilvervos voor echtpaar Van Dijk

Meerlo | Het echtpaar Jan en Lenie van Dijk heeft de hoogste dorpsonderscheiding van carnavalsvereniging De Vöskes Meerlo gekregen: de Zilvervos. Zij kregen deze vanwege hun vele vrijwilligerswerk door de jaren heen voor de dorps- en parochie gemeenschap Meerlo in de breedste zin van het woord.

Het in de Randstad geboren echtpaar woont alweer veertig jaar in Meerlo en heeft zich van begin af aan actief voor het dorp ingezet. Voor kerk en samenleving. De hoge onderscheiding werd hun tot grote verrassing uitgereikt door prins Koen aan het einde van de traditionele carnavalsmis op zaterdagavond in de parochiekerk van Meerlo.

Jan en Lenie van Dijk: vrijwilligers in hart en nieren

Het echtpaar is zeer actief bij Noaberzorgpunt Meerlo; Jan van Dijk als bestuurslid en leider van de klussendienst en Lenie van Dijk als creatieve vrijwilliger op allerlei fronten (onder meer de samenwerking met de basisschool). Achter de schermen doen zij veel voor de medemens in het dorp. Als vrijwilligster heeft Lenie van Dijk tevens de coördinatie binnen Proteion daar waar het gaat om vrijwilligers bij dementerende dorpsgenoten.

Beiden zijn ze vrijwilliger bij de parochie St. Joannes de Doper als lector en bij de avondwakes. Lenie van DIjk is vooral betrokken bij het jeugdwerk voor de parochie en actief bij de Kindernevendiensten en Gezinsmiscomité. Daar is zij ook vaak het creatieve brein. Ten slotte is Jan van Dijk lid van de Coördinatiegroep van de parochie, die ontstaan is nadat de parochie overgegaan is in de grote federatie. "Het zijn gouden handen in onze gemeenschap", zegt pastoor Verheggen in een reactie op de uitreiking van de onderscheiding.

Jan van DIjk is verder al vele jaren actief lid van het Meerlo's Gemengd Koor, waar hij ook geregeld het woord voert bij bijzondere gebeurtenissen. Verder is hij als gids betrokken bij het Limburgs Landschap, waar hij rondleidingen verzorgt. En hij is vrijwilliger bij het Horster Landschap, waar hij onder meer bijzondere landschappen inventariseert.