Modern groep Vibe komt uit in de categorie show modern hoofd- sportklasse.
Modern groep Vibe komt uit in de categorie show modern hoofd- sportklasse. Foto: Loes Poels

Garde- en showdansen

Venray | Dansvereniging Peel•Dancers uit Ysselsteyn organiseert op zondag 17 maart een garde- en showdanstoernooi. Het jaarlijkse evenement wordt gehouden in de schouwburg in Venray. "Dansen is niet alleen leuk om te doen maar ook geweldig om naar te kijken."

Het toernooi begint om 9.15 uur met de opening die wordt uitgevoerd door alle leden van de vereniging uit Ysselsteyn. De dag eindigt rond 20.30 uur met de prijsuitreiking.

Het toernooi word georganiseerd in samenwerking met het NDO en wordt conform de richtlijnen van EFDO gehouden. Dit is de Europese Bond die op 3, 4 en 5 mei het EK organiseert in Hanau (Duitsland).

Op het Peel•Dancers toernooi komen ruim 429 deelnemers en er worden 117 dansen uitgevoerd. Dit is meer dan in 2018. Toen waren het 348 deelnemers en circa 100 dansen.

"We hebben dit jaar één bijzondere dans. Er start een G-groep in de show karakter special-klasse. Hier is een aparte klasse voor gemaakt. Al met al belooft het een gezellige dag te worden met vele mooie en schitterende dansuitvoeringen", aldus Marleen Alders van de organiserende vereniging.

Alders: "Onze jongste wedstrijddanseresjes Shine zijn in de leeftijd van 6,7 en 8 jaar. Ze oefenen ieder week erg hard om hun gardepasjes onder de knie te krijgen. Shine komt uit in de garde polka minioren-klasse. Zij starten om 10.55 uur. In de middag danst onze soliste Anne Konings in de jeugd sport klasse om 15.35 uur."

Vijftien fanatieke meiden

"De gardegroep Divine, in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar, komt uit in de categorie garde polka jeugd vrije klasse om 17.05 uur. Als laatste is er nog onze modern groep Vibe. Zij komen uit in de categorie show modern hoofd-sportklasse en starten om uur 18.35 uur. Een show dansgroep met vijftien fanatieke meiden in de leeftijd van 13 tot en met 30 jaar uit Ysselsteyn en omstreken."

Op een spelende manier garde leren dansen

Tijdens het toernooi worden er verschillende soorten stijlen dans getoond. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding en verplichte elementen.

DV Peel•Dancers bestaat niet alleen uit wedstrijdgroepen maar ook uit recreatieve groepen. De allerjongste danseresjes binnen de verenging is het gardegroepje Twinkle in de leeftijd van 4 tot 6 jaar: zes enthousiaste meisjes die op een spelende manier garde leren dansen.

Dance-workout en bootcamp

Daarnaast worden er ook lessen gegeven in de vorm van een dance-workout en bootcamp voor jong en oud. De vereniging heeft haar vleugels uitgespreid de laatste jaren en is daarom toegankelijk voor een breed publiek. Voor meer informatie neem een kijkje op de website: www.peeldancers.nl of de Facebookpagina van DV Peel·Dancers. Heb je ook zin om te komen dansen of interesse in een andere sportles? Neem hiervoor gerust contact op via e-mail peeldancers@gmail.com om te informeren naar de proeflessen.

'Dansen is ook geweldig om naar te kijken'

"Het bestuur van dansvereniging De Peel•Dancers is blij met de vele vrijwilligers die de afgelopen maanden de handen uit de mouwen hebben gestoken. En mede dankzij alle sponsoren, adverteerders en begunstigers is het ook financieel mogelijk om dit toernooi te organiseren. Daarvoor hartelijk dank. Iedereen is van harte welkom op het Peel•Dancers-toernooi", besluit Alders. "Dansen is niet alleen leuk om te doen, maar ook geweldig om naar te kijken."

De entree bedraagt vier euro voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar en 65+ betalen twee euro.