Geslaagd debuut Van der Zanden

Venray | Tafeltennisster Emma van der Zanden uit Venray speelde afgelopen weekend haar eerste Nederlands kampioenschap bij de topdames, het hoogste seniorenniveau van Nederland. Het was een redelijk geslaagd debuut op dit niveau voor de 18-jarige Van der Zanden die in het enkelspel de eerste ronde overleefde en uiteindelijk in de achtste finales sneuvelde.

In het dubbelspel was de eerste wedstrijd een te zware opgave en werd er van een ervaren duo verloren. In het enkelspel mocht Emma na een herindeling door het niet meespelen van nummer een Li Jie gaan beginnen tegen Marwijk. Met degelijk spel werd deze horde genomen door met 4-2 te winnen en zich zo te plaatsen voor de achtste finale. Hierin was de tegenstander de ervaren Tali Cohen en ondanks het verzet van Emma werd er verloren met 0-4. Hiermee waren de Nederlandse kampioenschappen voor Emma afgelopen.

Komend weekend wordt de competitie weer hervat en spelen twintig jeugdleden op zondag in Heerlen hun derde toernooi in de LJM serie van vier toernooien.