Tekstaanpassing Lollebeekweg

In de artikelen over de kwestie aan de Lollebeekweg zijn in de Peel en Maas-editie van 28 februari enkele uitspraken van burgemeester Hans Gilissen en wethouder Carla Brugman – volgens hen – niet goed weergegeven. De passage 'burgemeester Hans Gilissen en wethouder Carla Brugman (handhaving) zijn ten einde raad' is volgens burgemeester en wethouder niet de juiste weergave van wat ze bedoelden te zeggen. Het moet volgens hen zijn: 'Burgemeester Hans Gilissen en wethouder Carla Brugman (handhaving) zien in deze zaak het einde van hun bestuurlijke mogelijkheden naderen'. De passage 'voor de klagende familie zijn de activiteiten van vader en zoon na al die jaren een obsessie geworden, denken Gilissen en Brugman, die een nieuw handhavingsverzoek hebben ontvangen' treft volgens hen niet de juiste toon. In algemene zin stelden burgemeester Gilissen en wethouder Brugman dat 'voor mensen die jarenlang overlast ervaren bestaat het risico dat het een obsessie voor ze wordt'.

Ingezonden

Hondenpoep in gemeente Venray

Graag wil ik kort reageren over het hondenpoepprobleem in de gemeente Venray. Al vele keren las ik vermeldingen in Peel en Maas over dit probleem, dat schijnbaar door de gemeente Venray niet valt op te lossen. Misschien heb ik hier een goede tip aan wethouder Carla Brugman, zodat dit probleem voor eens en altijd tot een verleden kan behoren.

1. Het inzetten van de aanwezige handhavers{uiteraard in burgerkleding, zodat ze niet opvallen}.
2. Bij niet opruimen van de hondenpoep direct een boete uitschrijven van 250 euro per overtreding. Ook het kostenprobleem voor de gemeente zou hierbij tot het verleden behoren en levert in begin een aardig bedrag op voor de gemeentekas. En misschien kunnen van deze inkomsten in de nabije toekomst poepzakjesautomaten geplaatst worden, zoals al aanwezig in vele gemeenten in binnen- en buitenland en met succes. Uiteraard zal de invoering van deze maatregel van tevoren bekendgemaakt moeten worden door de gemeente Venray, bijvoorbeeld in Peel en Maas.

Ik ben ervan overtuigd dat deze maatregel binnen de kortste tijd een positief effect zal bewerkstelligen en dat elke hondenbezitter zich voortaan aan deze opruimplicht zal houden.

NB. Ik ben zelf al jaren in bezit van twee kleine hondjes en ruim de hondenpoep altijd op.

Walter Fischer, Oostrum

Gemengd koor Het Zonnelied

Geen repetitie op maandag 11 maart. Zingen van de mis op zondag 17 maart om 11.00 uur in de Paterskerk. Inzingen om 10.30 uur. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie over het Zonnelied kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een van de repetities op maandagavond, e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Op zondag 10 maart heilige mis op De Smakt om 11.00 uur. Voor meer informatie: Hanny Craghs, telefoon (0478)582791.

Zangers van St. Frans

Repetitie voor de alten en sopranen op vrijdag 8 maart van 19.15 tot 20.00 uur, dan komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur en daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Zondag 10 maart om 10.00 uur in de Paterskerk aanwezig zijn om in te zingen voor de hoogmis van 11.00 uur. Dinsdag 12 maart 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen tot 20.00 uur, hierna komen er nog een aantal mannen voor stemvorming. Jongens en meisjes die graag zingen zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Vocal Group Transparant

De derde extra repetitiedag voor het jubileumconcert voor alle leden in De Keg in Venray is op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Op woensdag 13 maart repetitie van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve in Venray. Er wordt gerepeteerd op de stukken voor het jubileumconcert in april. Het koor is op zoek naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, kan een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Op 't Nipperke

Programma verenigingswijkgebouw Op 't Nipperke. Dinsdag 12 maart 10.45 uur volksdansen. 13.30 uur soosmiddag met kaarten en sjoelen, 18.30 uur Ton Toon djembé voor jongeren. 19.30 uur Ton Toon cajon voor jongeren, 20.30 uur Ton Toon djembé voor volwassenen. Woensdag 13 maart 10.00 uur koersballen, 19.30 uur Green River countrydansgroep. Donderdag 14 maart 9.30 uur gymnastiek voor ouderen. Vrijdag 15 maart 19.30 uur Ton Toon cajon voor volwassenen, 20.30 uur Ton Toon djembé voor volwassenen.

De Springplank

Het bestuur vergadert op donderdag 7 maart vanaf 19.00 uur. De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool gaan op maandag 11 maart beginnen aan het thema Sterren. Van 18.30 tot 19.45 uur is het 'ster in de keuken'. Dinsdag 12 maart van 18.30 tot 20.00 uur een smiley inwisselavond voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8.

ZijActief Oostrum

ZijActief Oostrum houdt op dinsdag 12 maart vanaf 19.00 uur de jaarlijks terugkerende quiz in D'n Oesterham in Oostrum. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.

Maasheggen

Het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten vindt voor de veertiende keer plaats op zondag 10 maart van 11.00 tot 16.00 uur ten zuiden van de oude spoordijk in Oeffelt-Gennep. De organisatie is in handen van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SLABOX) en wordt ondersteund door vele vrijwilligers van IVN Maasvallei, ook uit de regio Venray. Voor meer informatie kijk op de website www.maasheggen.nl.

Avond voor mantelzorgers

SOL houdt een avond voor mantelzorgers van mensen met een verstandelijke- en een meervoudige beperking op woensdag 13 maart om 19.00 uur in hotel Asteria in Venray.

In de media wordt veel aandacht gegeven aan mantelzorg voor ouderen en/of dementerende mensen. SOL vindt dat mantelzorgers voor mensen met een verstandelijke- en meervoudige beperking te weinig in beeld is bij de media en gemeenten.

Marianne Potting, lector Informele Zorg bij Zuyd Hogeschool, is tijdens deze bijeenkomst een van de gastsprekers. Opgeven kan via e-mail bureau@sollimburg.nl of telefoon (046)4208182.

VVB

De Venrayse Vrouwen Beweging houdt op dinsdag 12 maart om 20.00 uur de maandelijkse ledenavond in De Witte Hoeve in Venray.

Tijdens deze avond is er tevens een ludieke veiling.