'Onze kinderen onze toekomst'

Overloon | In Overloon gaan inwoners, personeel en educatieve partners van de basisschool binnenkort met elkaar in dialoog over de ontwikkeling van kinderen in Overloon en omgeving.

Om de dialoog goed te kunnen voeren en voldoende ideeën te verzamelen wordt gebruikgemaakt van de zogeheten Koerskaart. Waarom de Koerskaart 'onze kinderen onze toekomst' in Overloon? De twee huidige gebouwen van de Josefschool zijn aan vervanging toe.

De gebouwen zijn afkomstig uit 1946. Ze voldoende niet meer aan de technische en functionele eisen die horen bij het hedendaags onderwijs- en opvangaanbod. Nieuwbouw is noodzakelijk voor onze kinderen, zodat de kinderen in een rijke en veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Nieuwbouw willen we graag koppelen aan een gemeenschappelijk en gedragen koers. Iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van kinderen uit Overloon en omgeving is uitgenodigd om zijn/haar mening met ons te delen.

De koerskaart bestaat uit negen opdrachten die door vier tot acht personen beantwoord gaan worden. Door opdrachten met elkaar te bespreken ontstaat een dialoog over verschillende waarden en thema's die spelen in de ontwikkelomgeving van kinderen in Overloon. De dialoog wordt anoniem op de Koerskaart vastgelegd. De gegevens van alle Koerskaarten worden gebundeld tot gemeenschappelijke thema's. De deelnemers aan de Koerskaart zijn ongeveer twee uur met elkaar in gesprek.

De speelperiode van de Koerskaart is van maandag 11 maart tot maandag 1 april. De start is met een bijeenkomst in de Josefschool op 11 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Bij de kick-off aanwezig zijn of op een andere dag de KoersKaart spelen? Aanmelden kan via www.onzekinderenonzetoekomst.nl.